Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van

Zo probeer je de nieuwste functies van Safari 16 nu al uit

Auteur: Ward Edema
0 reacties
Safari 16 functies


Lees verder na de advertentie

Apple heeft voor het eerst sinds de WWDC een nieuwe Safari Technology Preview uitgebracht, waarmee je de nieuwste functies van Safari 16 nu al kunt testen. Dit moet je weten.

Safari Technology Preview

Apple heeft al jaren de zogenaamde Safari Technology Preview, waarmee ontwikkelaars alvast hun websites kunnen testen met aankomende functies van Safari. Ook nu, twee weken na de WWDC 2022, brengt Apple hier weer een nieuwe versie van uit.

Dit jaar verwachten we in oktober macOS 13 Ventura, met daarin ingebouwd Safari 16. De nieuwe functies in deze versie van Safari zitten ook al in de Safari Technology Preview, en kun je nu dus zelf al proberen.

Safari 16 functies

Dit zijn de nieuwe functies van Safari 16 die je nu al kunt testen in de Safari Technology Preview.

  • Livetekst
    De functie Livetekst, waarmee je tekst uit afbeeldingen kunt halen, werkt nu ook in video’s.
  • Web Push
    Je kunt nu notificaties van websites blijven ontvangen, ook als Safari is gesloten.
  • Passkeys
    Om een ‘wachtwoordloze toekomst’ tegemoet te gaan, introduceert Apple zogenaamde Passkeys. Hiermee ontgrendelt je apparaat, of je Apple ID, een website – en dus níét een wachtwoord.


kooptip

Meer Safari 16 functies

Er komen nog meer functies in Safari 16, die nog geen deel uitmaken van de Technology Preview. Denk hierbij aan deelbare tabgroepen en geavanceerdere website-instellingen. Die komen in een latere versie van de Preview beschikbaar, waarschijnlijk binnen enkele weken.

Je download de Safari Technology Preview via de Developer-site van Apple. Hij is beschikbaar voor macOS 12 Monterey en macOS 13 Ventura.

Meer Apple-tips?

Wil je in de toekomst meer Apple-tips zien, en op de hoogte blijven van alle nieuwtjes rondom Apple? Abonneer je dan op de iCreate Lunchbreak, onze wekelijkse nieuwsbrief op de vrijdagmiddag. Daarin praten we je helemaal bij:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!