Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Deze producten gaan we niet zien bij het volgende Apple-event

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties


Lees verder na de advertentie

Het is bijna zover: het volgende Apple-event komt eraan! Apple heeft weer heel wat verrassingen in petto, maar er zijn ook wat producten waar we toch meer geduld voor nodig hebben. Deze verwachte producten gaan we nog níét zien tijdens het Apple-event in september.

Producten Apple-event september

Het eerstvolgende Apple-event vindt plaats op dinsdag 12 september om 19:00 uur Nederlandse tijd. Zoals ieder jaar wordt er in ieder geval een nieuwe iPhone aangekondigd: de iPhone 15. Maar we verwachten nog veel meer producten te zien. Nieuwe AirPods bijvoorbeeld, en de Apple Watch Series 9. Waar je je nog meer op kunt verheugen, ontdek je in ons artikel Apple-event september 2023 verwachtingen.

Maar Apple werkt stiekem aan nog veel meer producten. Die verwachten we volgende week nog niet te zien: sommige verschijnen dit jaar nog, andere begin volgend jaar of later. Hieronder hebben we ze allemaal op een rij gezet.

Macs met M3

Apple M3-chip


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Apple werkt aan nieuwe Macs met een M3-chip, de opvolger van de M2-processor. Daarmee worden de volgende Mac-modellen significant krachtiger. Volgens Apple-kenner Mark Gurman verschijnen de eerste Macs met deze processor dit jaar nog, maar niet in september.

Naar verluidt vindt er in oktober wéér een Apple-event plaats, en dit evenement staat wél in het teken van Macs met een M3-chip. Daar verwachten we in ieder geval een 24-inch iMac13-inch MacBook Air en 13-inch MacBook Pro te zien. Vooral de eerste is toe aan een upgrade: deze Mac heeft de M2-chip overgeslagen en kleeft dus nog altijd vast aan een inmiddels verouderde M1-processor. Andere M3 Macs verwachten we pas begin volgend jaar.

iPads

Ook de iPad is toe aan vernieuwing, maar voorlopig moeten we het nog met de oude modellen doen. Te beginnen bij de iPad Air: de huidige versie verscheen in maart 2022 en is dus toe aan vervanging, maar vooralsnog is er geen verwachte verschijningsdatum voor het volgende model.

Hetzelfde geldt voor de iPad mini. Die is al sinds september 2021 niet meer vernieuwd, en wordt waarschijnlijk volgend jaar pas vernieuwd. Het meeste weten we nog over de volgende iPad Pro. Naar verluidt krijgt deze tablet een OLED-scherm en M3-chip, maar waarschijnlijk pas in de lente of zomer van 2024.

Brengt Apple dit jaar toch nog een nieuwe iPad uit, dan moet dat wel een upgrade van de reguliere iPad zijn. De tiende generatie van dit toestel verscheen afgelopen oktober, en sinds 2017 brengt Apple ieder jaar een nieuwe versie van de instap-iPad uit. Oktober 2023 lijkt daarom een aannemelijk moment voor een nieuw model, maar vooralsnog zijn er geen betrouwbare geruchten die hierop wijzen.

iPhone SE

Het is inmiddels duidelijk dat Apple aan een volgende generatie van de iPhone SE werkt, en dit toestel belooft behoorlijk vernieuwend te worden. Zo neemt Apple’s budgetvriendelijke smartphone het design van de iPhone 14 over. Dat wil zeggen: de volgende iPhone SE wordt uitgerust met Face ID, usb-c vervangt de Lightning-aansluiting en hij krijgt een Actieknop aan de zijkant. Mogelijk krijgt hij zelfs een OLED-display.

Toch blijft het gissen wanneer de nieuwe iPhone SE uitkomt. Een paar maanden terug werd nog gesproken van 2024, maar inmiddels lijkt 2025 een realistischer scenario. Verwacht in ieder geval niets tijdens het aankomende event.

Apple Vision Pro

ftr_WWCD23_150

De Vision Pro is Apple’s allereerste AR/VR-headset. Het product werd afgelopen juni onthuld, tijdens een uitgebreide presentatie op de WWDC. Apple vertelde toen dat de Vision Pro begin 2024 in de voorverkoop gaat, en waarschijnlijk ligt hij in mei volgend jaar in de winkels. Daarom denken we dat de headset tijdens het aankomende Apple-event amper aan bod komt. Verwacht hoogstens een paar leuke details te horen.

En meer

Naar verluidt werkt Apple ook nog aan wat andere producten. Denk aan een nieuwe generatie HomePod mini, een Apple TV met nieuwe specificaties en allerlei smarthome-producten. Geen van deze producten verwachten we op korte termijn te zien.

Apple-event september 2023

Wil je op de hoogte worden gebracht van al het nieuws rondom het event? En van ander Apple-nieuws? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief. Op de avond van het event ontvang je dan ook een overzicht van alle aankondigingen.

Bron: via MacRumors