Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

‘Nieuwe AirPods Pro 2023 mét usb-c op komst’

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
AirPods Pro 2


Lees verder na de advertentie

Eerder deze week bracht Apple iOS 16.4 uit, waarin verwijzingen werden gevonden naar nieuwe AirPods. Een betrouwbare Apple-insider denkt te weten naar welke draadloze oordopjes wordt verwezen: de usb-c-versie van de AirPods Pro 2.

AirPods Pro met usb-c

De volgende tussentijdse update voor de iPhone is iOS 16.4: deze week verscheen de release candidate (RC) daarvan. In de testversie zit een stukje code waarin Apple verwijst naar nieuwe AirPods (modelnummer A3048) en een nieuwe AirPods-oplaadcase (modelnummer A2968).

Om welke AirPods het ging, was een vraagteken. Apple-goeroe weet gelukkig (weer eens) meer. In een bericht op Twitter zegt hij dat het waarschijnlijk om de usb-c-versie van de AirPods Pro 2 gaat.


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Volgens zijn informatie start de massaproductie van de AirPods Pro 2 in het tweede of derde kwartaal van 2023. Plannen voor een usb-c-versie van de AirPods 2 en AirPods 3 zijn er niet, waardoor het aannemelijk is dat het modelnummer van de oplaadbare verwijst naar de nieuwe oplaadcase van de AirPods Pro 2.

In de iOS 16.4 bèta wordt echter ook verwezen naar een nieuw modelnummer van de AirPods zelf. Om welke AirPods het gaat, licht Kuo niet toe. Het is onwaarschijnlijk dat de AirPods Pro 3 zijn, want de vorige versie dateert nog uit september 2022. Aannemelijker is dat een nieuwe versie van de reguliere AirPods in de maak is: de AirPods 4. De AirPods 3 is immers anderhalf jaar oud en aan een update toe. Mocht een nieuwe versie in aantocht zijn, dan verwachten we ze bij het iPhone 15-event in september.

Lees ook: AirPods 3 vs. AirPods Pro 2: dit krijg je voor 90 euro meer

iPhone 15 met usb-c

Dat toekomstige AirPods usb-c gebruiken in plaats van AirPods, heeft alles te maken met de nieuwe iPhone-serie. Dit jaar stapt Apple – mede vanwege nieuwe EU-wetgeving – bij de iPhones over van Lightning naar usb-c. Dit geldt voor alle iPhone 15-modellen.

De nieuwste iPads en MacBooks beschikken al over deze universelere poort. Nu wil Apple ook zijn accessoires voorzien van usb-c, waaronder het Magic Keyboard, Magic Trackpad en MagSafe Battery Pack. En dus de AirPods.