Terug naar iPhone X duur? De iPhone 2018 wordt mogelijk nóg prijziger
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iPhone X duur? De iPhone 2018 wordt mogelijk nóg prijziger

Door Koen van Ekeren18 april 2018 09:342 min. leestijd0

De verkoop van de iPhone X, veruit de duurste iPhone ooit, lijkt tegen te vallen. Sommige analisten verwachten dat de prijs van de iPhone 2018 daardoor lager zal uitvallen, maar experts van de Zwitserse bank UBS komen met hele andere inzichten …

iPhone X Plus concept

Prijs iPhone 2018

Het gaat om UBS-analisten Steven Milunovich en Benjamin Wilson, die doorgaans vrij accuraat voorspellen wat de prijzen worden van aankomende iPhone-modellen. Het tweetal verwacht dat het vlaggenschip van 2018 in de Verenigde Staten $1.100 gaat kosten. Dat is ongeveer honderd dollar meer dan de prijs van de huidige iPhone X.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

De analisten baseren deze uitspraak onder meer op basis van een analyse naar de gemiddelde verkoopprijs. In een paar jaar tijd steeg de gemiddelde verkoopprijs van een iPhone van zo’n 600 dollar naar bijna 800 dollar. En ondanks die forse prijsstijging liep de iPhone-verkoop nauwelijks terug.

De prijsverhoging is dus goed voor een hogere nettowinst en Milunovich en Wilson verwachten dat Apple deze succesvolle strategie voortzet. De tech-gigant wil terugkerende klanten overtuigen om meer voor nieuwe producten te betalen. Dat lijkt voor de iPhone 2018 een uitdaging, want volgens geruchten verandert er weinig aan de opvolger van de iPhone X. Wel komt er een Plus-toestel (de iPhone XI Plus?), dat een oled-scherm heeft van liefst 6,5-inch. Hoe groot dat is, illustreert een iPhone XI Plus-concept.

Goedkopere iPhone SE

De analisten hebben ook goed nieuws voor Apple-liefhebbers die niet zo staan te springen om een bedrag met drie nullen uit te geven. Om nieuwe klanten aan te blijven trekken, zou Apple de prijzen onderaan het assortiment verder verlagen. Eerder gebeurde dat al bij de nieuwe iPad, maar straks is de iPhone SE wellicht aan de beurt. Apple zou de prijs van dit budget-model willen verlagen naar 300 dollar.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar