Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Dit zijn de 10 populairste iPhone-apps ooit (en deze zijn het meest verslavend)

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
populairste iPhone apps ooit


Lees verder na de advertentie

De App Store blaast dit jaar tien kaarsjes uit. Om dat te vieren trakteert App Annie, een bedrijf dat de app-markt analyseert, ons op allerlei vermakelijke statistieken. Wat zijn bijvoorbeeld de populairste iPad en iPhone-apps ooit? Met welke games spelen iOS-gebruikers zich het meest suf? En wat waren in het jaar 2010 eigenlijk de meest geliefde apps?

Populairste iPhone-apps ooit

In een rapportage laat App Annie zien hoe apps ons leven ‘drastisch hebben veranderd’. Gemiddeld gebruiken we 40 verschillende apps per maand, waar we dagelijks 3 uur aan besteden. Het onderzoeksbureau werd opgericht in 2010, dus er zijn alleen cijfers vanaf dit kalenderjaar meegenomen.

De volgende apps werden het vaakst gedownload en daarmee de populairste apps ooit:

 1. Facebook
 2. Facebook Messenger
 3. YouTube
 4. Instagram
 5. WhatsApp Messenger
 6. Google Maps
 7. Snapchat
 8. Skype
 9. Wechat
 10. QQ


kooptip


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Facebook is dus de populairste iPhone-app aller tijden. De sociale media-app werd tussen 2010 en 2018 liefst 700 miljoen keer gedownload. Opvallend is dat Facebook ook drie andere apps in de top vijf van de all-time lijst heeft staan: Facebook Messenger, Instagram en WhatsApp.

Met Google Maps en YouTube doet ook Google het goed in de top tien. Berichtendiensten en sociale media-apps Snapchat, Skype, WeChat en QQ completeren de top 10.

Populairste iPhone-games ooit

App Annie stelde ook een lijst samen van de populairste iPad- en iPhone-games aller tijden. Deze game-apps werden sinds 2010 het vaakst gedownload:

 1. Candy Crush Saga
 2. Subway Surfers
 3. Fruit Ninja
 4. Clash of Clans
 5. Honour of Kings
 6. Minion Rush
 7. Angry Birds
 8. Temple Run 2
 9. Temple Run
 10. Asphalt 8: Airborne

De meest verslavende apps ooit

Als we kijken naar aan welke apps we sinds 2010 de meeste tijd besteden, ziet het lijstje met populairste apps er heel anders uit:

 1. Netflix
 2. Spotlight
 3. Pandora Radio
 4. Tencent Video
 5. Tinder
 6. Line
 7. iQIYI
 8. HBO NOW
 9. Kwai
 10. QQ

2010 versus 2018

In 2010, twee jaar na de lancering van de App Store, was de game Talking Tom Cat de meest gedownloade app van het jaar. De app draait om een kat dat reageert op je stem en je kunt op allerlei manieren met hem spelen. Wereldwijd werd Talking Tom Cat liefst 7 miljoen keer gedownload – maar het is bepaald niet een van de beste iPhone apps. Andere populaire apps waren Facebook, Skype, Windows Live Messenger (MSN), Twitter, Google, Shazam, Google Earth, Bump en Netflix.

Nu ziet het lijstje er – op Facebook na – compleet anders uit. Het Chinese sociale media-platform Tik Tok voert de lijst aan, gevolgd door YouTube, Facebook Messenger, Instagram, Facebook, WhatsApp Messenger, WeChat, Google Maps, Snapchat en Gmail.

Op de onderstaande afbeeldingen zie je per jaar welke apps het populairst waren, en aan welke apps we de meeste tijd spendeerden. Op de website van App Annie kun je het hele rapport downloaden.

populairste apps iPhone

populairste apps iPhone

populairste apps iPhone

populairste apps iPhone

populairste apps iPhone