Terug naar Facebook account verwijderen: zo wis je het definitief
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Facebook account verwijderen: zo wis je het definitief

Door Koen van Ekeren20 augustus 2020 14:292 min. leestijd8

In Nederland is Facebook al een tijdje over zijn hoogtepunt heen. Meer en meer mensen besluiten daarom te stoppen met Facebook, zeker na het eerdere privacyschandaal. Maar een Facebook account verwijderen is moeilijker dan je denkt.

Facebook account verwijderen

Facebook account verwijderen

Nederlanders zijn steeds minder actief op Facebook; ze ze kijken niet alleen minder naar de berichten, maar delen ook sporadisch iets in de tijdlijn. En omdat het platform privacy niet erg hoog in het vaandel heeft staan, kiezen steeds meer mensen om te stoppen met Facebook.

Wanneer je je Facebook-account wilt verwijderen, heb je twee opties:

1. Facebook account definitief verwijderen

De meest drastische maatregel is het definitief verwijderen van je Facebook-account. Dit betekent dat al je gegevens, zoals foto’s, berichten en reacties, voorgoed verloren gaan. Het is dus niet mogelijk om je account later nog te activeren. Het definitief verwijderen van je account doe je als volgt:

  • Navigeer op je iPhone of Mac naar Facebook en log in.
  • Open de pagina Account permanent verwijderen en kies ‘Account verwijderen’.
  • Volg de stappen op het scherm om je account definitief te verwijderen.

Je profiel is nu direct van Facebook gehaald. Vervolgens duurt het nog tot 90 dagen voordat het sociale mediakanaal al je foto’s, statusupdates en andere gegevens uit de back-upsystemen heeft verwijderd. Let op: ook Messenger wordt dan verwijderd, inclusief de chats.

2. Facebook account deactiveren

Zit je stiekem nog in twijfel of je definitief stopt met Facebook? Dan is het deactiveren van je account een veiligere optie. Ook via deze weg wordt je profiel van het platform gehaald. Facebook blijft echter je gegevens bewaren, zodat je op een later moment nog eenvoudig – en met een compleet Facebook-profiel – terug kunt keren.

Zo deactiveer je je Facebook-account op een Mac of pc:

  • Navigeer op een desktop naar Facebook en log in.
  • Klik rechtsboven in de navigatiebalk op het driehoekje en kies ‘Instellingen’.
  • Klik in het paneel links op ‘Je Facebook-gegevens’
  • Klik op ‘Deactiveren en verwijderen’ en volg de stappen.

Zo deactiveer je je Facebook-account op je iPhone:

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

8
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
john raike
Lezer
john raike

ik kan bij facebook niet meer inlogen en ook niet verwijderen en nieuwe aanmaken ook niet ik heb mijn email gebruikt en mijn telefoon nummer dus kan geen nieuwe aan maken

Hopeloos
Lezer
Hopeloos

Hoe heeft u dit opgelost ? Ik kom nl mijn account niet meer in door diefstal van mijn telefoon. Ik kan geen code genereren om in te loggen. Ook kan ik dit niet uit zetten , ik kom er gewoon niet meer in. Mijn bedrijfspagina alles is weg. Het is zichtbaar maar voor mij ongrijpbaar . Ik heb inmiddels 17 x mijn id-kaart geüpload , een klacht op klacht.nl, 1888 nummer info maar Facebook geeft niet thuis. Wat kan ik doen om mijn account en foto’s en bedrijf dan maar helemaal van Facebook te verwijderen? Met dank voor de door… Lees meer »

Jan
Lezer
Jan

Me2

john raike
Lezer
john raike

ik kan niet inlogen mijn facebook is geblokeerd ik heb niets verkeert gedaan alleen weinig gebruikt

Thomas Worms
Lezer
Thomas Worms

Ik wil mijn fb account verwijderen,helaas hebben ze mij geblokkeerd,dus geen toegang meer,wat een hufterige bende bij fb?

JP BO
Lezer
JP BO

ik wil fb verwijderen.
ik heb zelf geen account aan gemaakt met face boek.
wie kan mij helpen??

Rense
Lezer
Rense

Ben klaar met FB.
Meerder keren in een paar weken geblokkeerd zonder te weten wat er aan de hand is. Facebook is een arrogant zootje aan het worden waar ik niet meer bij wil horen

linda
Lezer
linda

ik kan fb niet eens uit mn telefoon krijgen…kijk maar eens het is uitschakelen of gedwongen stoppen,terwijl andere apps staat wel verwijderen