Terug naar Facebook verwijderen: in 3 stappen je Facebook account verwijderen
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Facebook verwijderen: in 3 stappen je Facebook account verwijderen

Door Koen van Ekeren28 juni 2021 11:304 min. leestijd28

In Nederland en België is Facebook al een tijdje over zijn hoogtepunt heen. Meer en meer mensen besluiten daarom te stoppen met Facebook, zeker na eerdere privacyschandalen en het recente datalek. Maar een Facebook account verwijderen is moeilijker dan je denkt.

Facebook account verwijderen

Facebook account verwijderen

Nederlanders zijn steeds minder actief op Facebook; ze kijken niet alleen minder naar de berichten, maar delen ook sporadisch iets in de tijdlijn. En omdat het platform privacy niet erg hoog in het vaandel heeft staan, kiezen steeds meer mensen om te stoppen met Facebook. Wil je je Facebook-account verwijderen, dan heb je twee opties:

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

1. Facebook account definitief verwijderen

De meest drastische maatregel is het definitief verwijderen van je Facebook-account. Dit betekent dat al je gegevens, zoals foto’s, berichten en reacties, voorgoed verloren gaan. Het is dus niet mogelijk om je account later nog te activeren. Het definitief verwijderen van je account doe je als volgt:

 1. Open op je iPhone of Mac de Facebook-pagina Account permanent verwijderen.
 2. Kies ‘Account verwijderen’.
 3. Volg de stappen op het scherm om je account definitief te verwijderen.

Je profiel is nu direct van Facebook gehaald. Vervolgens duurt het nog tot 90 dagen voordat het sociale mediakanaal al je foto’s, statusupdates en andere gegevens uit de back-upsystemen heeft verwijderd. Let op: ook Messenger wordt dan verwijderd, inclusief de chats.

Ook goed om te weten: als het minder dan 30 dagen geleden is dat je je Facebook-account hebt verwijderd, kun je het verwijderen nog annuleren. Na het verstrijken van de dertig dagen is het niet meer mogelijk om je gegevens terug te halen.

2. Facebook tijdelijk verwijderen

Zit je stiekem nog in twijfel of je definitief stopt met Facebook? Dan is het deactiveren van je Facebook-account een veiligere optie. Ook via deze weg wordt je profiel van het platform gehaald. Facebook blijft echter je gegevens bewaren, zodat je op een later moment nog eenvoudig – en met een compleet Facebook-profiel – terug kunt keren.

Zo kun je je Facebook-account deactiveren:

 1. Open op je iPhone of pc de Facebook-pagina over het deactiveren van je account.
 2. Selecteer ‘Account deactiveren’.
 3. Klik op ‘Doorgaan naar account deactiveren’ en doorloop de stappen.

Alles van Facebook verwijderen

Wil je niet je volledige Facebook-account verwijderen, maar wel al je vind-ik-leuks, opmerkingen, zoekgeschiedenis en meer? Dit doe je via het Activiteitlogboek. Op de iPhone werkt het zo:

 1. Open op je iPhone de Facebook-app.
 2. Tik rechtsonder op het menu.
 3. Tik op ‘Instellingen en privacy>Instellingen>Activiteitlogboek’.

Op de Mac of pc klik je rechtsboven op het driehoekje en kies je voor ‘Instellingen en privacy>Activiteitlogboek’.

Open in het Activiteitlogboek een categorie om de activiteit te verwijderen. Bij de meeste categorieën kun je ‘Alles’ aanvinken om alle activiteit in één keer te verwijderen. Vaak kun je ook filteren op Datum. Zo verwijder je bijvoorbeeld snel alle activiteit van vóór het jaar 2021.

Pagina Facebook verwijderen

Als je een Facebook-pagina beheert, kun je deze ook verwijderen. Volg hiervoor de volgende stappen:

 1. Open op je iPhone de Facebook-app.
 2. Tik rechtsonder op het menu-icoon en tik op de naam van je pagina.
 3. Selecteer rechtsboven het tandwiel voor de Pagina-instellingen.
 4. Kies voor ‘Algemeen’ en tik op [paginanaam] verwijderen.
 5. Tik op ‘Pagina verwijderen’.

Op een Mac of pc ga je vergelijkbaar te werk. Open Facebook en klik in het menu links op de naam van je pagina. Klik in het paneel links op ‘Instellingen’ en kies voor ‘Pagina verwijderen’.

Maar let op: na het volgen van de stappen is je pagina nog niet meteen verdwenen. Dat gebeurt na 14 dagen. Vanaf dit moment krijg je een melding waarin je wordt gevraagd om het verwijderen van de Facebook-pagina te bevestigen; pas dan is de Facebook-pagina definitief weg.

Facebook verwijderen zonder wachtwoord

Als een dierbare is overleden en je geen toegang hebt tot het account, kun je Facebook vragen om het account te verwijderen. Bij het indienen van het verzoek is het nodig om verschillende documenten mee te sturen. Daarmee bewijs je je bevoegdheid en toon je het overlijden van de eigenaar van het account aan. Meer hierover lees je op deze pagina van Facebook.

Wekelijks iPhone-tips in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Facebook verwijderen of niet?

Er zijn veel argumenten om Facebook te verwijderen – maar ook om de het sociale media-kanaal te houden. We zetten ze op een rij.

Waarom Facebook verwijderen:

 • Facebook gaat er met je data vandoor.
 • De (privacy-)schandalen stapelen zich op.
 • Je doet er toch niets meer mee.
 • De foto’s, opmerkingen en likes van vroeger hoeven niet meer op het internet te staan.

Waarom Facebook houden:

 • Je gebruikt het account nog voor het inloggen bij andere diensten, zoals Spotify.
 • Je kunt Facebook Messenger niet missen.
 • Er zijn nog Facebook-pagina’s of groepen die je beheert.
 • Je vergeet altijd wanneer je vrienden jarig zijn.
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
 • Handige Apple-tips
 • Altijd up-to-date
 • Leuke acties
Aanmelden

28
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
john raike
Lezer
john raike

ik kan bij facebook niet meer inlogen en ook niet verwijderen en nieuwe aanmaken ook niet ik heb mijn email gebruikt en mijn telefoon nummer dus kan geen nieuwe aan maken

Hopeloos
Lezer
Hopeloos

Hoe heeft u dit opgelost ? Ik kom nl mijn account niet meer in door diefstal van mijn telefoon. Ik kan geen code genereren om in te loggen. Ook kan ik dit niet uit zetten , ik kom er gewoon niet meer in. Mijn bedrijfspagina alles is weg. Het is zichtbaar maar voor mij ongrijpbaar . Ik heb inmiddels 17 x mijn id-kaart geüpload , een klacht op klacht.nl, 1888 nummer info maar Facebook geeft niet thuis. Wat kan ik doen om mijn account en foto’s en bedrijf dan maar helemaal van Facebook te verwijderen? Met dank voor de door… Lees meer »

Jan
Lezer
Jan

Me2

A.K
Lezer
A.K

U dacht toch niet dat u antwoordt gaat krijgen he?
Arrogante bende.
Ik heb nu al 2 accounts omdat ik er vanaf wilde.
Ze maken het nodeloos ingewikkeld want dat kost geld als je weg loopt.

john raike
Lezer
john raike

ik kan niet inlogen mijn facebook is geblokeerd ik heb niets verkeert gedaan alleen weinig gebruikt

Thomas Worms
Lezer
Thomas Worms

Ik wil mijn fb account verwijderen,helaas hebben ze mij geblokkeerd,dus geen toegang meer,wat een hufterige bende bij fb?

JP BO
Lezer
JP BO

ik wil fb verwijderen.
ik heb zelf geen account aan gemaakt met face boek.
wie kan mij helpen??

Jaap
Lezer
Jaap

Echtgenoot overleden

Jaap
Lezer
Jaap

Overleden

Rense
Lezer
Rense

Ben klaar met FB.
Meerder keren in een paar weken geblokkeerd zonder te weten wat er aan de hand is. Facebook is een arrogant zootje aan het worden waar ik niet meer bij wil horen

linda
Lezer
linda

ik kan fb niet eens uit mn telefoon krijgen…kijk maar eens het is uitschakelen of gedwongen stoppen,terwijl andere apps staat wel verwijderen

Vanbiervliet sindy
Lezer
Vanbiervliet sindy

Ik kan niet op mijn oud account , wactwoord vergeten , emailadres vergeten , en verkeerd gsm nummer ingetikt , Fb helpt me niet

Patrick Vandamme
Lezer
Patrick Vandamme

Ik heb al vele keren mijn facebook account willen verwijderen maar niks hoor die bende Amerikaanse priesters beletten het en geven zelfs geen antwoord. Ze vragen wel je passwoord doch indien je dit vergeten bent laten ze je in de kou staan. Via : https: http://www.facebook.com/ (vul hier je “voornaam”. “achternaam”. en nr (vb:71 in of een andere je toegekend nr.) dan nog moet je een nieuw Facebook account aanvragen wat gruwelijk je gruwelijk traag ? gaat ontvangen met een tel.nr of emailadres en dan nog gaat het hoogstwaarschijnlijk niet lukken. De reden van dit alles is om Facebook je… Lees meer »

Marie
Lezer
Marie

Wil Facebook verwijderen nu aub

Joyce sahadat
Lezer
Joyce sahadat

Wil nu alle Facebook van joyce sahadat verwijderen

Truus van vugt
Lezer
Truus van vugt

Ik kan mijn facebook niet verwijderen graag hulp

Azi Bens
Lezer
Azi Bens

Facebook steunt dictatuur overheden door tegenstanders van dictatuur te weren voor valse vermeldingen van in strijd met onze richtlijnen.vervolgens wordt her beoordeelt en blijkt er niets van waar te zijn toch wordt ik drie dage geweerd in plaats van zeven dagen vrije woord mijn neus….7 aug. 2021 Je kunt gedurende 3 dagen geen berichten of opmerkingen plaatsen Waarom is je account beperkt? Meerdere berichten van het afgelopen jaar zijn in strijd met onze richtlijnen. Vandaag om 04:22 Je opmerking is weer zichtbaar op Facebook Sorry dat we dit verkeerd hebben beoordeeld. We hebben je opmerking opnieuw beoordeeld en deze voldoet… Lees meer »

Azi Bens
Lezer
Azi Bens

Over je opmerking Zaterdag 10 juli 2021 om 10:20 We hebben bevestigd dat je opmerking in strijd is met onze richtlijnen voor de community Zaterdag 10 juli 2021 om 10:07 Jij of een groepsbeheerder is het oneens met het besluit Zaterdag 10 juli 2021 om 10:05 Je opmerking is in strijd met onze richtlijnen voor de community inzake haatdragend taalgebruik Azi Bens tc10Sphot ngjhului nusoduorm d09eSdeceif:59 العصابات المتحكمة في الشعبين مفسدين…..الخير في الكيان الصهيوني الصين ظالموا المسلمين والامركان قتلة المسلمين🤔 Over je opmerking Vrijdag 25 juni 2021 om 09:25 Je opmerking is weer zichtbaar op Facebook Vrijdag 25 juni 2021… Lees meer »

Azi Bens
Lezer
Azi Bens

Over je opmerking Zaterdag 8 mei 2021 om 01:50 Over je opmerking Woensdag 12 mei 2021 om 13:23 Je opmerking is weer zichtbaar op Facebook Dinsdag 11 mei 2021 om 20:12 Je opmerking is in strijd met onze richtlijnen voor de community inzake haatdragend taalgebruik Azi Bens cft8r SponmtsoerSeiud اشمن واجب يا منافقين ,,اي دليل لديكم انه ارهابي؟؟لانه زار الباكستان او افغانستان بعدما جند الافغان العرب بالالاف لمحاربة الشيوعية جندوا من طرف المفسدين المجرمين الامركان و خدمهم من السفلة المتحكمين في الشعوب العربية حتى انقلب السحر على الساحر و بدات اجهزة المخابرات اللعينة تضرب في كل الاتجاهات كاللدي خر بصره.… Lees meer »

Eline
Lezer
Eline

Ik vraag me af of mijn interactie op facebook mee verwijderd wordt of dat dat opgeslagen blijft. helpt het om de account eerst leeg te maken? Liever niet natuurlijk, want het is veel werk.

Ward Edema
Beheerder
Ward Edema

Dag Eline,

Je interacties, met uitzondering van je Messenger-berichten, worden bij het verwijderen van je Facebook-account weggehaald.

Inge
Lezer
Inge

Mijn fb-account is gehackt en ik wil het verwijderen. Het is een profiel dat gekoppeld is aan een e-mailadres dat niet meer in gebruik is en ik weet het wachtwoord niet. Heel graag jullie hulp. Mijn dankbaarheid zal groot zijn.

Patrick Vandamme
Lezer
Patrick Vandamme

Inge het zou mij echt verbazen indien je een antwoord krijgt van facebook, mij is het nooit gelukt. Maar je weet nooit ?🙄

Marry
Lezer
Marry

Ik wil heel graag een oud account verwijderen omdat ik al jaren een ander heb. Dacht dat ik het niet meer had maar heb het er nog steeds op staan. En helaas geen wachtwoord meer hiervan.
Gr

Jeffrey
Lezer
Jeffrey

Ik heb meerdere ouwe Facebook en weet daar de code s niet van en krijg ze niet verwijdert hoe krijg ik datweg

S.Ramchand
Lezer
S.Ramchand

Beste facebook. ik ben dhr. Djien Ramchand, ik zou graag mijn facebook willen geheel verwijderen.

johan
Lezer
johan

ik kan een account ik verwijderd heb niet verwijderen want ik heb het mail adres en wachtwoord niet meer. Er is ook geen gsm aan gekoppeld