Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Swoop deels overgenomen door Fixers: dit betekent het voor jou

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
Overname Swoop garantie


Lees verder na de advertentie

Het onlangs failliet verklaarde Swoop, een aanbieder van refurbished Apple-producten, is voor een deel overgenomen door reparatiebedrijf Fixers. Hierbij gaat het vooral om de activiteiten van Swoop; de merknaam en website worden bijvoorbeeld niet overgenomen. En dat is slecht nieuws voor klanten van Swoop.

Overname Swoop garantie

Bij de overname richt Fixers zich vooral op de reparatie-activiteiten van Swoop. Hierdoor houdt een deel van de reparatiespecialisten zijn baan. De gesloten vestigingen gaan verder onder de naam Fixers, waar je een smartphone, tablet of computer kunt laten repareren. Het is nog niet duidelijk of Fixers dan ook refurbished producten aanbiedt.

Dat Fixers niet de merknaam overneemt, is jammerlijk voor klanten van Swoop. Dit betekent immers dat de garantieplicht niet bij Fixers ligt. Pas wanneer een partij de naam koopt, krijgen Swoop-klanten de garantie terug. Dat dit nog gaat gebeuren lijkt niet reëel.

In een persbericht meldt Fixers dat het veel kansen ziet in de markt voor het repareren van smartphones. ‘Vervanging is steeds minder aan de orde, onder meer door het uitblijven van nieuwe features op nieuwe smartphones en doordat het kopen van een toestel in combinatie van een abonnement, bij een prijs van meer dan 250 euro, tegenwoordig voor consumenten een BKR-notering tot gevolg heeft.’

Refurbished iPhone


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Opvallend is dat veel aanbieders van refurbished Apple-apparaten dit jaar in de problemen komen. Eerder dit jaar ging Leapp failliet, maar de verkoper van refurbished Apple-producten maakte een doorstart. Voor de klanten van Leapp betekende dit wél goed nieuws, want met de overname was de garantie weer van kracht.