Terug naar 5x waarom we blij zijn dat de opvouwbare iPhone uitblijft
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

5x waarom we blij zijn dat de opvouwbare iPhone uitblijft

Door Koen van Ekeren27 februari 2019 13:582 min. leestijd2

Het is een nieuwe ontwikkeling in smartphone-land: telefoons die je uit elkaar kunt klappen. Deze week presenteerden Samsung en Huawei de eerste opvouwbare telefoons, waarmee je een smartphone en tablet in één hebt. Apple volgt voorlopig niet – maar of dat erg is?

Samsung Galaxy Fold

Opvouwbare iPhone

Opvouwbare telefoons zijn iets nieuws in de mobiele wereld. Eigenlijk zijn het meer tablets die je kunt dubbelvouwen, zodat ze het formaat aannemen van een smartphone.

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

Omdat Apple nog niet beschikt over de benodigde oled-technologie voor flexibele schermen, is een opvouwbare iPhone voorlopig te hoog gegrepen. Toch is dit voor Apple-liefhebbers niet iets om over te treuren. We geven vijf redenen.

1. Niet mooi

Huawei Mate X Fold

De techniek voor de flexibele schermen is indrukwekkend, maar erg fraai zien de Galaxy Fold en Huawei Mate X (zie foto) er niet uit. Eenmaal dichtgeklapt heeft de smartphone de dikte van een Nokia 3100, met relatief veel randen rondom het scherm.

2. Zichtbare vouw

Leuk dat Samsung en Huawei de eerste zijn, maar we hebben liever dat Apple inspringt als de technologie er écht klaar voor is. Uit de onderstaande foto’s blijkt dat de schermen van de Galaxy Fold helemaal niet zo naadloos in elkaar overlopen als de productiefoto’s doen vermoeden. En ook de Huawei Mate X laat volgens de eerste recensenten een zichtbare vouw zien.

3. Te zwaar

Samsung en Huawei maakten bij de presentatie niet bekend wat het gewicht is van de opvouwbare smartphones – en dat heeft een reden. Uitgeklapt hebben de toestellen de grootte van een tablet, dus het gewicht zal ook vergelijkbaar zijn. Dat ligt toch een stuk minder lekker in de hand.

4. Alsnog een klein scherm

Eenmaal opengevouwen hebben de toestellen van Samsung en Huawei een schermgrootte van respectievelijk 7,3 en 8 inch. Dat is niet eens zo heel veel groter dan het schermformaat van de iPhone XS Max, die 6,5 inch meet. Dit toestel leent zich ook fantastisch voor het kijken naar films en het spelen van games, dus heb je zo’n vouwtoestel echt nodig?

iCreate 141
iCreate 141
iOS 16 – Alle nieuwe functies uitgelegd

5. Peperduur

De belangrijkste reden hebben we bewaard voor het laatst. De hoge productiekosten maken ze namelijk niet-te-betalen. In de Verenigde Staten kost de Galaxy Fold nog net geen 2000 dollar en de Huawei Mate X is zelfs duurder: 2299 euro. Dat is ongeveer even prijzig als de duurste iPhone en iPad samen.

Hoop jij op een opvouwbare iPhone?

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Antoine
Lezer
Antoine

Concurrenten afkraken omdat ze ergens eerder mee zijn blijft een sport van iCreate helaas…. Ze steken hun nek uit. En de eerste iPhones zagen er ook niet uit.

Apple
Lezer
Apple

Jawel, hou je kop androidman. De eerste iPhone was beter en mooier dan de Samsungs. Samsung presenteerde zelfs 2 jaar na de eerste iPhone een model dat nog stom was