Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

‘Opvouwbare iPhone met 8-inch scherm in de maak’

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
opvouwbare iPhone 2023


Lees verder na de advertentie

De geruchten dat ook Apple werk maakt van een opvouwbare smartphone, worden steeds hardnekkiger. Volgens een betrouwbare Apple-analist ontwikkelt de tech-gigant een opvouwbare iPhone met een oled-scherm van 8 inch. De vouwtelefoon (de iPhone Fold?) moet in 2023 verschijnen.

Opvouwbare iPhone in 2023

Het gerucht komt af van Ming-Chi Kuo, een bekende en betrouwbare Apple-voorspeller. Volgens zijn informatie lanceert Apple in 2023 waarschijnlijk een opvouwbare 8-inch iPhone met een flexibel oled-scherm. De resolutie zou Quad HD zijn – dat zit tussen Full HD en 4K in.

Apple verwacht in 2023 tussen de 15 en 20 miljoen opvouwbare iPhones te verschepen, zeggen de bronnen van Kuo. Daarmee zet het bedrijf uit Cupertino voorzichtig in, want in de eerste drie maanden van 2021 verscheepte Apple 90 miljoen iPhones.


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Waarschijnlijk werkt Apple bij de ‘iPhone Fold’ samen met Samsung, nu nog de enige leverancier van flexibele oled-schermen. De samenwerking klinkt frappant, want Samsung is de marktleider van opvouwbare smartphones. Het Zuid-Koreaanse bedrijf levert echter al jaren schermen voor de iPhone en verdient op die manier miljarden aan de telefoons van zijn concurrent.

Bekijk ook dit gave concept van de opvouwbare iPhone:

Verwachtingen

Kuo verwacht veel van de opvouwbare iPhone. Hij voorspelt dat het toestel een ‘supercycle’ veroorzaakt bij mensen met een high-end smartphone. Ook stelt hij dat Apple veel voordeel heeft bij de opvouwbare iPhone, vanwege het sterke ecosysteem. Hierdoor zal Apple op termijn de ‘grootste winnaar’ zijn in de markt van opvouwbare telefoons, verwacht hij.

Meer details over Apple’s eerste inklapbare smartphone, zijn niet bekend. Naar het precieze ontwerp is het dus gissen, net als de specificaties. We weten dus ook niet of het toestel veel lijkt op de Samsung Galaxy Fold – of eerder de Galaxy Z Flip. Ongetwijfeld horen we daar binnenkort meer geruchten over. Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: MacRumors