Terug naar Oproep: gebruik jij Opdrachten al? En waarom (niet)?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Oproep: gebruik jij Opdrachten al? En waarom (niet)?

Door Laura Grootaarts11 oktober 2021 13:571 min. leestijd19

Dit najaar komt macOS Monterey uit. Je Mac krijgt daarmee allerlei nieuwe functies. Een van de grootste vernieuwingen is de app Opdrachten – je kent deze app waarschijnlijk al van de iPhone. In de volgende iCreate (nummer 133) laten we je zien hoe de app Opdrachten jouw leven gemakkelijker maakt. Voor dit artikel horen we graag jouw input!

macOS Monterey opdrachten

Opdrachten naar de Mac

De app Opdrachten neemt je een hoop werk uit handen. Een opdracht bestaat uit een hele reeks handelingen en deze complete takenreeks zet je met slechts één tik in gang. Dat scheelt natuurlijk een hoop tijd, zeker als het gaat om taken die je vaker uitvoert. Stuur bijvoorbeeld razendsnel een bericht waarin staat hoe laat je thuis bent, mail je meest recente foto of tel de dagen af naar een speciale dag. En straks werkt dat dus ook vanaf je Mac!

Gebruik jij Opdrachten al?

Gebruik je Opdrachten al op je iPhone of iPad? Waarom wel of niet? Welke Opdrachten vind je handig? Ben je van plan ze op de Mac te gebruiken (of gebruik je de app misschien al via de macOS Monterey-bèta)? Laat je reactie achter onder dit bericht.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

19
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Chris Laarman
Lezer
Chris Laarman

Nee, ik gebruik Opdrachten nog niet. Ik heb (nog steeds) geen taken gevonden die zich laten automatiseren.
De beschrijving herinnert me aan de “batch files” in MS-DOS (“Windows nog zonder grafische schil”) waaraan ik dertig jaar geleden vele uren heb zitten knutselen.

Arthur
Lezer
Arthur

Ja, ik gebruik Opdrachten wel. Siri vertelt me iedere ochtend wat voor weer het wordt en welke afspraken ik heb. Voor de verbeteringen van Kaarten en CarPlay werd de autoroute naar mijn huis bepaald en stuurde een berichtje naar huis met mijn verwachte aankomsttijd. Sinds ik een Apple TV heb, gebruik ik mijn smartphone om de TV aan te doen en naar de juiste app te gaan. Handig allemaal.

Salvatore Cocco
Lezer
Salvatore Cocco

Ja en nee. Ik heb een aantal opdrachten gemaakt. Werkt leuk, maar….
Lastig is, dat “opdrachten” nog volop in ontwikkeling is, waardoor oudere opdrachten na een update soms ineens niet meer werken en je ze helemaal moet herzien (herschrijven). Daarnaast zijn de opdrachten ook nog niet echt intelligent te maken. En misschien is mijn leven niet “geregeld” genoeg om er echt plezier van te hebben. Dus leuk, maar echt praktisch nut ervaar ik niet.

Paul
Lezer
Paul

Ik gebruikte opdrachten om mijn favoriete contacten weer op mijn IPhone te krijgen toen die standaardfunctie opeens verdwenen was in IOS-14. In IOS-15 is die opdracht niet meer nodig.
Ik heb nog wel een, simpele, opdracht in gebruik om direct een bepaalde sub-pagina van een Internet-site te zien. Bijvoorbeeld Nieuws op icreatemagazine.nl
Wat ik zou willen automatiseren is: het gebruik van mijn toegangscode uitzetten zodra mijn IPhone op mijn eigen, beveiligde, WiFi aangesloten is. Zodra ik daarbuiten kom, moet mijn toegangscode weer vereist zijn.
Dit is mij nog niet gelukt; misschien hebben jullie een suggestie.

Edwin
Lezer
Edwin

Waarom zou je zoiets willen? Je hebt toch FaceID of als je een oudere iPhone hebt TouchID?!

Alec
Lezer
Alec

Ja, ik gebruik het wel. Bijvoorbeeld om apps met Face ID te ontgrendelen.

J Vis
Lezer
J Vis

Vorig jaar zomer heb ik dit gebruikt om een ‘zonkracht’ melding te krijgen zodat ik een idee had over de zonkracht en aan de hand daarvan wist of ik mijn kinderen moest insmeren. Daarna deze uitgezet want de zomer was afgelopen. Niet terug opnieuw aangezet.
Verder weet ik niet welke dingen zich op dezelfde manier continu herhalen om een opdracht van te maken.

Henk 54
Lezer
Henk 54

Ja
Heb het tijdens mijn vakantie geprogrammeerd om mijn hue lampen in de woonkamer dagelijks aan en uit te schakelen
(wel wekelijks de tijden aangepast vanuit mijn vakantieverblijf)
En op sommige dagen ook lampen in andere ruimten bij aan en uit te schakelen,
zodat er geen vast patroon was tav de aan en uit tijden in een kamer

Stephan
Lezer
Stephan

Ja ik gebruik het veel. Ik bankier bij Bunq, en gebruik opdrachten om bepaalde handelingen uit te voeren zonder mijn app te openen. Zo heb ik bijvoorbeeld een gedeelde rekening voor boodschappen met mijn vriendin, en laat mijn pas automatisch koppelen aan de boodschappen rekening wanneer ik in de Albert Heijn ben. Of koppel ik bijvoorbeeld met 1 druk op de knop mijn zakelijke rekening aan apple pay wanneer ik een zakelijke uitgave doe. Daarnaast gebruik ik het voor diverse automatiseringen in huis (bijvoorbeeld mijn Philips hue lampen dimmen en tegelijk de TV lift omhoog laten komen. Ik vind het… Lees meer »

eddy Lanciers
Lezer
eddy Lanciers

Nee, ik vind door de bomen het bos niet in die app.

Michel
Lezer
Michel

Ik gebruik het niet. Vooralsnog veel te ingewikkeld. Wellicht een mooie gelegenheid voor jullie om wat bladzijden in iCreate magazine er mee vol te schrijven 😉
Mooie handleiding zou zeer gewaardeerd zijn👍🏻

Slaz
Lezer
Slaz

Nee, ik heb niet het gevoel dat Opdrachten voor mij in de praktijk iets toevoegt, maar het is wel leuk om er soms mee te spelen gezien de grote hoeveelheid opties. Mijn iPhone en iPad gebruik is niet zo ‘dynamisch’, ik gebruik veelal dezelfde apps en handelingen op dezelfde momenten en heb daarnaast Siri uitstaan.

Leenaerts Jozef
Lezer
Leenaerts Jozef

Ja, ben opdrachten beginnen appreciëren bij IOS14. Gebruik deze voornamelijk voor snelle toegang (soms via watch) tot opvragen status van “woning” elementen (vb temperatuur in kamer, status alarm, lichtscenes etc).
Ook gebruikt in wisselwerking met automatisaties, vb heb een huisalarm opgebouwd met Woning (homekit). Ben trouwens nog op zoek naar een geschikte opdracht om meldingen te genereren die getriggerd wordt door “woning” accessoire.
Ik kijk al langer uit dat Icreate wat meer “projectjes” rond automatisatie en opdrachten zou brengen eerder dan weer een photo of video oefening al dan niet met aanwezige IOS tools. (Tip, tip! (;-)

rob
Lezer
rob

Neen, ken het niet en heb er blijkbaar geen behoefte aan…

bart
Lezer
bart

Nee, ik gebruik het niet. Ik heb t een paar keer geprobeerd maar vond het omslachtig en ingewikkeld.

Ton
Lezer
Ton

Ik heb geen idee, wat ik eraan heb. Foto’s mailen kan ik nu ook al, evenals berichten sturen. Voor mij is het een loze app op mijn iPhone.

Barbara
Lezer
Barbara

Nee, ik gebruik de app niet. Ik snap er geen jota van.

Etienne
Lezer
Etienne

Ik heb het eens getest.. Graag een goede duidelijke uitleg.. in combinatie met SIRI??

Fred
Lezer
Fred

Nee ik gebruikt het nog niet. Ik heb mij daar niet in verdiept maar nu ik de reacties lees denk ik toch dat ik iets ga proberen.
Ben ook wel benieuwd hoe ik mijn telefoon Apple t.v aan stuur om de t.v aan te zetten b.v