Terug naar iOS 14.3 werkt beter met aangepaste app-iconen
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iOS 14.3 werkt beter met aangepaste app-iconen

Door Laura Grootaarts19 november 2020 11:092 min. leestijd0

Binnenkort komt iOS 14.3 uit voor de iPhone; gisteren is daarvan alvast een testversie verschenen. Er blijkt een opvallende verandering in aantocht te zijn voor de app Opdrachten. Zet je via Opdrachten een snelkoppeling op het scherm? Dan wordt die voortaan rechtstreeks geopend, en niet meer via een omweg. Als je ooit je app-iconen hebt aangepast, dan weet je hoe fijn dit is.

Thuisscherm met widgets en custom apps

iOS 14.3: aangepaste app-iconen sneller openen

Met de komst van iOS 14 in september, verschenen de widgets waarmee je je thuisscherm kunt personaliseren. Veel mensen gingen nog een stap verder met het verfraaien van hun iPhone door ook de app-iconen aan te passen. Hoe dat precies werkt, lees je in ons artikel App-iconen aanpassen voor een uniek thuisscherm in iOS 14.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Een thuisscherm met allemaal iconen in dezelfde stijl is esthetisch heel verantwoord, maar het heeft een groot nadeel. Het zijn in feite snelkoppelingen naar de echte apps. Tot nu toe is het zo dat, als je op zo’n snelkoppeling klikt, eerst de app Opdrachten opent. Daarna pas opent de app die je nodig hebt. Dat levert een korte vertraging op. Het is maar een fractie van een seconde maar irritant is het wel.

In iOS 14.3 gaat die tussenstap verdwijnen: de app Opdrachten wordt niet meer geopend. Je ziet nog wel even een strook van de app Opdrachten boven in beeld verschijnen, maar het proces verloopt nu veel soepeler en sneller, zoals je in de video hieronder kunt zien.

iOS 14.3: wat is er nieuw?

iOS 14.3 verschijnt waarschijnlijk ergens in december en zorgt voor diverse verbeteringen. iPhone 12 Pro-bezitters kunnen straks foto’s maken in het nieuwe Apple ProRAW-formaat, je kunt kiezen voor een nieuwe zoekmachine (Ecosia) en er komt waarschijnlijk ondersteuning voor AirTags en andere bluetooth trackers in de app Zoek mijn.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar