Terug naar Deze toffe functies stelt Apple uit naar iOS 13.1
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Deze toffe functies stelt Apple uit naar iOS 13.1

Door Sven Lamers29 augustus 2019 10:223 min. leestijd0

Het lijkt erop dat een aantal functies die Apple tijdens de WWDC voor iOS 13 en iPadOS heeft aangekondigd, niet in de finale versie van de besturingssystemen zitten. Opmerkelijk, maar ook niet ongekend. Zo had in de eerste versie van iOS 12 afgelopen jaar al een functie voor FaceTime-groepsgesprekken moeten zitten, maar uiteindelijk werd deze uitgesteld naar iOS 12.1. Blijkbaar doet Apple dit jaar hetzelfde met een paar functies. Nog een aanwijzing hiervoor is dat er al een bèta van iOS 13.1 is waarin een aantal van die functies wel beschikbaar is. In dit berichtje vind je de functies waar je nog iets langer op moet wachten.

iCreate 143
iCreate 143
🎁 De ultieme Apple-koopgids

iOS 13.1 met ontbrekende functies

In de bèta’s van iOS 13 heeft Apple onder meer de opties voor automatisering in Opdrachten verwijderd. Hiermee was het mogelijk om het uitvoeren van opdrachten aan externe factoren te koppelen, zoals je locatie of de tijd van dag. Daarnaast verdween het streamen van geluid naar twee paar AirPods, evenals de optie om je verwachte aankomsttijd tijdens het navigeren met andere personen te delen.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Al deze functies zitten nu wel in iOS 13.1, aldus ontwikkelaars met toegang tot de bèta. Ook de aangekondigde lettertypecatalogus en de mogelijkheid om fonts via de App Store te kopen, lijken naar iOS 13.1 te zijn uitgesteld. Daarnaast verbetert Apple in versie 13.1 de muisondersteuning op de iPhone en iPad en laat je contextmenu’s met een Ctrl-klik openen.

Nog meer functies

Het blijft onduidelijk wanneer Apple de nieuwe functies van iCloud Drive wil introduceren. Het bedrijf had aangekondigd dat je vanaf iOS 13 en iPadOS hele mappen in iCloud Drive kunt delen (zoals bij Dropbox) en ook kunt selecteren welke mappen je altijd wilt downloaden. Na grote problemen met iCloud in de bèta werden deze functies weer uitgeschakeld. Eventueel worden ze met de uiteindelijke release van iOS 13 en iPadOS voor iedereen in één keer ingeschakeld. Deze functie zit namelijk ook nog niet in iOS 13.1.

Ten slotte is de mogelijkheid verdwenen om binnengekomen berichten direct via Siri en de AirPods te laten voorlezen. Deze functie zat nog in eerdere bèta’s maar is nu nergens te bekennen.

iOS 13 en iPadOS in september

iOS 13 en iPadOS verschijnen in september. Als je verborgen bestanden in de bèta’s kunt geloven, dan is het op 23 september zo ver. De update naar iOS 13.1 volgt meestal een maand later, dus eind oktober. De iPhone-keynote vindt waarschijnlijk op 10 september plaats. Maar al deze data zijn uiteraard nog niet door Apple bevestigd.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iOS 13
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar