Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

WWDC 2022 hints: dit kan de uitnodiging betekenen

Auteur: Ward Edema
0 reacties
WWDC 2022 hints


Lees verder na de advertentie

De uitnodigingen van Apple’s Worldwide Developers Conference zijn de deur uit, en dat betekent dat het tijd is om op zoek te gaan naar WWDC 2022 hints. Dit kan de WWDC 2022 uitnodiging allemaal betekenen.

WWDC 2022 hints

De WWDC vindt dit jaar plaats van 6 tot en met 10 juni, en dat betekent dat we op Tweede Pinksterdag – dus 6 juni – de jaarlijkse presentatie krijgen over de nieuwste software (en misschien hardware) van Apple.

We verwachten sowieso, net als ieder jaar, de nieuwste versie van iOS en macOS tijdens de presentatie. Dit jaar gaat het om iOS 16 en macOS 13. Ook watchOS 9, de nieuwste versie van het besturingssysteem van de Apple Watch, wordt hoogstwaarschijnlijk aangekondigd. Maar wat zullen deze updates precies gaan brengen?

iOS 16: een nieuwe lik verf

Het thema van dit jaar is volgens de uitnodiging ‘Call to code’, een oproep dus om code te schrijven. Apple deelt bij de uitnodiging een afbeelding van het logo van Swift, Apple’s eigen programeertaal, in een cirkel met veel diepte-effecten en een kleurrijke rand.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

WWDC 2022

Dit past niet helemaal bij de gebruikelijke stijl van Apple. De laatste jaren waren de uitnodigingen van de WWDC wat speelser (zie hierboven), met emoji en Memoji en slechts hele kleine Swift-logo’s. Op het moment dat Apple de stijl omgooit komen er vaak grote updates aan: denk bijvoorbeeld aan de WWDC 2013 met het volledig nieuw ontworpen iOS 7.

Het zou dus kunnen dat iOS 16 een nieuw design krijgt met meer diepte, andere kleuren, en wellicht meer cirkelvormen. Er gaan al langer geruchten over een nieuw design in iOS 16, en daar hebben wij ook al een bijpassend iOS 16 concept van gemaakt. Naast de nieuwe looks worden er ook nieuwe functies verwacht, zoals interactieve widgets en slimmere notificaties. iOS 16 zal in september beschikbaar zijn.

Call to code: grote updates voor iPadOS?

Call to code

De focus op Swift en het schrijven van code zou kunnen wijzen op een nieuwe versie van Apple’s programmeertaal: Swift 6.0. Deze versie zou apps van de Mac en de iPad dichter bij elkaar kunnen brengen: gezien de iPad Air 2022 en iPad Pro 2021 exact dezelfde M1-chip hebben als de meeste Macs is dit een logische stap.

Komen er wellicht speciale universele apps voor Mac en iPadOS aan, die nog meer eigenschappen delen dan nu? Dat zou de oproep tot programmeren verklaren – dit is namelijk veel werk voor app-ontwikkelaars. Dit zou ook kunnen betekenen dat we éindelijk apps als Final Cut en Logic Pro op de iPad gaan zien, misschien zelfs compleet met een menubalk en losse vensters.

realityOS

RealityOS

Op Apple’s pagina over de WWDC wordt ook gesproken over ‘a first look at Apple’s latest platforms’. Dit zou kunnen gaan over Apple’s aankomende besturingsyssteem voor zijn eerste VR-bril. De naam ‘realityOS’ is al gelekt in de code van de App Store. Dit zou ook de cirkelvorm in de uitnodiging kunnen verklaren – dit moet dan de lens van een VR-bril voorstellen. Of zoeken we nu te ver?

WWDC 2022 nieuws

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws en geruchten rondom de WWDC 2022? Abonneer je dan op onze wekelijkse nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!