Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Apple komt in najaar 2024 met snelste Macs ooit

Auteur: Ward Edema
0 reacties
M3 Ultra

Apple brengt in het najaar van 2024 twee nieuwe Macs uit, die alle andere modellen tot nu toe inhalen. Dit zijn ze, en dit kun je verwachten qua prestaties.

Lees verder na de advertentie

Nieuwe Macs in najaar 2024

Het wordt een druk jaar voor Apple – maar over de Mac was de geruchtenmolen tot nu toe vrij stil. Met name de Apple Vision Pro, een hele reeks nieuwe iPads en de aankomende iPhone 16 stelen de show. Niet heel gek, want de Mac-lijn kreeg er vorig jaar al zeven nieuwe modellen bij, en komt daardoor dit jaar op een iets lager pitje te staan.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Toch betekent dat niet dat Apple de Mac ongemoeid laat. Volgens Apple-analist Mark Gurman kunnen we in het najaar namelijk twee nieuwe modellen verwachten: een nieuwe Mac Studio, en een nieuwe Mac Pro. Eerstgenoemde krijgt de M3 Max aan boord van de MacBook Pro 2023, met als duurdere optie de nog onaangekondigde M3 Ultra. De Mac Pro komt er alleen met de Ultra-chip.

kooptip

De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!
De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Snelste Macs ooit

Met name de M3 Ultra lijkt erg indrukwekkend te worden. Sowieso wordt dit de snelste chip ooit in een Mac, maar de sprong in prestaties is nog een stuk groter dan bij de vorige generatie. De verwachtingen? 38% snellere cpu-prestaties en 14% snellere gpu-prestaties dan bij de huidige M2 Ultra, met name dankzij een extreem indrukwekkend aantal cores: 24 performance-cores, 8 efficiency-cores, en 80 gpu-cores.

Met zo veel power worden de Mac Studio en Mac Pro dus nog een stuk indrukwekkender dan ze al zijn – al zal de prijs er ook naar zijn. De MacBook Pro van eind 2023 was al honderd euro duurder dan zijn voorganger, dus een prijsverhoging van € 100 tot € 200 zou ons niks verbazen.

Mac Studio en Mac Pro release

De twee supersonische Macs komen in het najaar van 2024 uit. Doorgaans komen de meeste Macs rond oktober of november uit, dus wij verwachten ze rond deze periode. Tot die tijd verschijnen er nog allerlei andere producten: deze 14 nieuwe Apple-producten komen uit in 2024!