Terug naar ‘Budget-toestel heet iPhone Xr (en is zeer beperkt verkrijgbaar)’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Budget-toestel heet iPhone Xr (en is zeer beperkt verkrijgbaar)’

Door Laura Grootaarts10 september 2018 14:523 min. leestijd0

Nog maar twee dagen wachten! Aanstaande woensdag 12 september gaat Apple drie nieuwe iPhone 2018-modellen aan ons voorstellen. We weten al behoorlijk wat details over dit drietal, maar naar de namen blijft het gissen. Vooral over het budgetmodel zijn nog onduidelijkheden. Bloomberg denkt de namen te weten – en heeft slecht nieuws over de verkrijgbaarheid van het goedkoopste toestel.

Drie nieuwe iPhone-modellen

Drie iPhones om uit te kiezen dus, dit jaar. Als de geruchten kunnen we straks kiezen uit de volgende modellen:

iPhone Xs

Het eerste model is een geüpgradede versie van de iPhone X met een 5,8-inch oled-scherm. De processor is sneller, de camera beter. Dit toestel zou de iPhone XS (of Xs) worden genoemd. Eigenlijk volgens het bekende stramien: het vorige model, maar dan met wat kleine verbeteringen. De Xs komt er net als de X in zilver en spacegrijs en in een nieuwe kleur: goud!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

iPhone Xs Max

Het tweede model is ook een geüpgradede iPhone X maar dan met een gigantisch 6,5-inch scherm. Ongeveer een inch groter dan de iPhone 8 Plus, en daarmee een van de grootste smartphones op de markt. Het scherm is zó groot, dat Apple het niet af wil doen met het labeltje ‘Plus’: naar verluidt wordt het de iPhone Xs Max.

iPhone Xr (of iPhone Xc)

nieuwe iPhone Xc concept

De derde iPhone die we verwachten is een budget-versie van de iPhone X. Het heeft een scherm van 6,1 inch, en vormt daarmee een tussenmaat. Een hele tijd is de iPhone 9 als naam hiervoor genoemd, dit weekend gevolgd door iPhone Xc. Bloomberg denkt dat Apple iPhone Xr in overweging neemt voor dit toestel. De iPhone X, maar dan ietsje minder – de r staat ook pal voor de s in het alfabet. Om de kosten van dit toestel te drukken, heeft Apple wat concessies moeten doen. Een oled-scherm in plaats van een lcd-scherm. Een enkele in plaats van een dubbele camera. Een zijkant van aluminium in plaats van rvs. De iPhone Xr krijgt waarschijnlijk diverse felle kleurtjes.

iPhone Xr vertraagd?

Vorig jaar duurde het na de keynote nog twee maanden voordat de nieuwe iPhone X in de winkels lag. Zo gek zal het dit jaar niet worden, maar Bloomberg verwacht wel dat er dit jaar wat moeilijkheden zullen optreden bij de iPhone Xr. Apple zou problemen hebben met de productie van de lcd-schermen van dit toestel. Het toestel ligt dan misschien wel op tijd in de winkels, maar de voorraad is slechts beperkt.

Apple-keynote

Woensdag 12 september horen we meer over de nieuwe iPhone 2018. Apple geeft dan om 19.00 uur Nederlandse tijd een keynote. Wil je op de hoogte blijven, volg ons dan op Twitter via @icreate_NL.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
iCreate 145
iCreate 145
Geef je Mac een frisse start 🫧
De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar