Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

‘Budget-toestel heet iPhone Xr (en is zeer beperkt verkrijgbaar)’

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iPhone Xc concept


Lees verder na de advertentie

Nog maar twee dagen wachten! Aanstaande woensdag 12 september gaat Apple drie nieuwe iPhone 2018-modellen aan ons voorstellen. We weten al behoorlijk wat details over dit drietal, maar naar de namen blijft het gissen. Vooral over het budgetmodel zijn nog onduidelijkheden. Bloomberg denkt de namen te weten – en heeft slecht nieuws over de verkrijgbaarheid van het goedkoopste toestel.

Drie nieuwe iPhone-modellen

Drie iPhones om uit te kiezen dus, dit jaar. Als de geruchten kunnen we straks kiezen uit de volgende modellen:

iPhone Xs

Het eerste model is een geüpgradede versie van de iPhone X met een 5,8-inch oled-scherm. De processor is sneller, de camera beter. Dit toestel zou de iPhone XS (of Xs) worden genoemd. Eigenlijk volgens het bekende stramien: het vorige model, maar dan met wat kleine verbeteringen. De Xs komt er net als de X in zilver en spacegrijs en in een nieuwe kleur: goud!

iPhone Xs Max

Het tweede model is ook een geüpgradede iPhone X maar dan met een gigantisch 6,5-inch scherm. Ongeveer een inch groter dan de iPhone 8 Plus, en daarmee een van de grootste smartphones op de markt. Het scherm is zó groot, dat Apple het niet af wil doen met het labeltje ‘Plus’: naar verluidt wordt het de iPhone Xs Max.

iPhone Xr (of iPhone Xc)


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

De derde iPhone die we verwachten is een budget-versie van de iPhone X. Het heeft een scherm van 6,1 inch, en vormt daarmee een tussenmaat. Een hele tijd is de iPhone 9 als naam hiervoor genoemd, dit weekend gevolgd door iPhone Xc. Bloomberg denkt dat Apple iPhone Xr in overweging neemt voor dit toestel. De iPhone X, maar dan ietsje minder – de r staat ook pal voor de s in het alfabet. Om de kosten van dit toestel te drukken, heeft Apple wat concessies moeten doen. Een oled-scherm in plaats van een lcd-scherm. Een enkele in plaats van een dubbele camera. Een zijkant van aluminium in plaats van rvs. De iPhone Xr krijgt waarschijnlijk diverse felle kleurtjes.

iPhone Xr vertraagd?

Vorig jaar duurde het na de keynote nog twee maanden voordat de nieuwe iPhone X in de winkels lag. Zo gek zal het dit jaar niet worden, maar Bloomberg verwacht wel dat er dit jaar wat moeilijkheden zullen optreden bij de iPhone Xr. Apple zou problemen hebben met de productie van de lcd-schermen van dit toestel. Het toestel ligt dan misschien wel op tijd in de winkels, maar de voorraad is slechts beperkt.

Apple-keynote

Woensdag 12 september horen we meer over de nieuwe iPhone 2018. Apple geeft dan om 19.00 uur Nederlandse tijd een keynote. Wil je op de hoogte blijven, volg ons dan op Twitter via @icreate_NL.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!