Terug naar iPhone Xc concept: kleurrijke budget-versie van de iPhone X
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iPhone Xc concept: kleurrijke budget-versie van de iPhone X

Door Laura Grootaarts8 januari 2018 11:252 min. leestijd0

De iPhone X is natuurlijk een geweldige telefoon, maar van het prijskaartje dat eraan hangt, word je doodstil. De startprijs is € 1160,45. Zou het niet fantastisch zijn als Apple een budget-versie van de iPhone X lanceerde? Reden genoeg voor de Nederlandse ontwerper Martin Hajek om in samenwerking met  iDropNews een iPhone Xc concept te maken. Maar of je dit in werkelijkheid wilt zien!?

iPhone Xc blauw

iPhone Xc concept: net zo kleurrijk als de 5c

De iPhone Xc is een hybride tussen de iPhone X en de iPhone 5c. De 5c is misschien wel de meest discutabele iPhone ooit: de ingewanden van de iPhone 5 in een kleurige, plastic behuizing – het resultaat deed wat goedkoop aan.

Haal de nieuwe iPhone 13 Pro als eerste in huis!

Haal de nieuwe iPhone 13 Pro als eerste in huis!

Internet van Ziggo thuis? Ontvang dan tot €5 korting per maand en dubbele data!

In het iPhone Xc-concept van Hajek zie je die kleurrijke behuizing weer terug. Dat lijkt misschien een stap terug ten opzichte van de glazen behuizing van de iPhone X, maar er zijn toch wat voordelen: zo’n plastic achterkant is heel wat minder breekbaar. Ook is deze achterkant minder duur om te maken. Bovendien zou deze behuizing geschikt zijn voor draadloos opladen – als de achterkant maar niet van metaal is.

Of het esthetisch verantwoord is, tsja. Dat is persoonlijk. Sommige mensen klaagden over het beperkte aantal kleuren waarin de iPhone X beschikbaar is – hij is er enkel in zilver en spacegrijs. Misschien lopen zij hier warm voor.

Elementen van de iPhone X keren terug

Verder zien we in dit concept vooral elementen van de iPhone X terug. Dat wil zeggen: een scherm met nauwelijks een rand eromheen en zonder thuisknop. Aan de bovenkant van het scherm zit een kleine inkeping die ruimte biedt aan de geavanceerde camera. Deze maakt onder meer Face ID mogelijk.

Hieronder zie je een aantal van de renders die Hajek gemaakt heeft, je vindt er nog veel meer op zijn website. Zou jij de iPhone Xc kopen?

iPhone Xc kleuren

iPhone Xc concept

iPhone Xc voorkant

iPhone Xc kleur

Haal de nieuwe iPhone 13 als eerste in huis met unlimited data en 5G!

Haal de nieuwe iPhone 13 als eerste in huis met unlimited data en 5G!

Heb je al internet van KPN? Profiteer dan tot €7,50 korting per maand!

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar