Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Release eerste nieuwe iPads 2024 tóch later: dit is wanneer

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
nieuwe iPads 2024 release

De eerste nieuwe iPads van 2024 zouden naar verwachting al snel komen, maar de release lijkt nu toch iets langer te duren.

Lees verder na de advertentie

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws, zoals over de iPad? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Nieuwe iPads 2024 release

De eerste nieuwe iPads van 2024 zouden deze maand al komen, maar mogelijk moeten we toch langer wachten. Mark Gurman van Bloomberg schreef afgelopen zondag namelijk dat de iPads eind maart verschijnen, misschien zelfs pas in april. En dat is later dan verwacht, want gezien Apple vorige week met een nieuwe MacBook Air kwam, hadden wij verwacht dat de release van de eerste nieuwe iPads van 2024 deze week al zou plaatsvinden.

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Verder schrijft Gurman dat deze iPads worden geleverd met een speciale versie van iPadOS 17.4. Deze software-update verscheen vorige week, maar het is onduidelijk wat er zo speciaal wordt aan deze versie. En welke vernieuwingen komen er überhaupt naar de nieuwe iPads?

iPad Air 2024 & iPad Pro 2024

Er zijn twee nieuwe iPads die we binnenkort verwachten: de iPad Air 2024 en iPad Pro 2024. Vooral laatstgenoemde belooft indrukwekkend te worden. Dit wordt namelijk de allereerste iPad met een oled-scherm, wat onder andere zorgt voor betere kleuren en meer contrast. Verder krijgt deze iPad een M3-chip, worden zijn camera’s anders vormgegeven, en kun je hem mogelijk draadloos opladen met MagSafe. En uiteraard is hij er weer in twee formaten: 10,9 inch en 12,9 inch.

Maar ook de iPad Air 2024 wordt bijzonder, want dit toestel komt óók in twee formaten. En dat is de eerste keer voor een iPad Air. Zo verwachten we een versie van 10,9 inch – zoals gebruikelijk – maar ook een van maar liefst 12,9 inch. Dezelfde formaten als de iPad Pro dus. Verder krijgt deze tablet een M2-chip, evenals een nieuw design voor de selfiecamera.

Overigens verwachten we de komende weken ook wat nieuwe iPad-accessoires. Een nieuw Magic Keyboard bijvoorbeeld, met een aluminium behuizing en een design waarmee de tablet meer op een laptop lijkt. En er komt een nieuwe versie van de Apple Pencil, al blijft het onduidelijk wat hier zo nieuw aan wordt.

Wil je op de hoogte worden gebracht van de release van de iPads? En van ander Apple-nieuws? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!