Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Netflix stopt met Basic-abonnement: ook in Nederland?

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
Netflix Basic verdwijnt

Netflix Basic verdwijnt als abonnement, zo kondigde de streamingdienst vannacht aan. Wat is er aan de hand? En wat betekent dit voor abonnees in Nederland?

Lees verder na de advertentie

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste tech-nieuws, zoals over Apple en Netflix? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Netflix Basic verdwijnt

Wil je toegang tot Netflix, dan bepaal je zelf welk abonnement je neemt. In Nederland zijn er drie opties: Basic, Standaard en Premium. Ze verschillen onder andere van prijs, maar bepalen ook de kwaliteit, op hoeveel apparaten je tegelijkertijd kunt kijken, en op hoeveel apparaten je films en series kunt downloaden. Maar er is meer, want in sommige regio’s is er ook nog een abonnement met reclame. Dit is een stuk goedkoper dan de rest: in de Verenigde Staten kost dit abonnement $ 6,99, terwijl je voor Netflix Basic (het op één na goedkoopste abonnement) daar al $ 11,99 betaalt.

kooptip

De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!
De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Binnenkort gaan de abonnementen veranderen, want sinds vannacht blijkt dat Netflix Basic verdwijnt. De streamingdienst hoopt zo meer abonnees naar het abonnement met reclame te trekken – of juist naar het duurdere Netflix Standaard – om zo meer inkomsten te genereren. De dienst is namelijk jaren compleet afhankelijk geweest van hun abonnementsinkomsten, maar hoe meer streamingdiensten er verschijnen, hoe moeilijker dit wordt.

Netflix Basic verdwijnt al in het tweede kwartaal van 2024. Het Verenigd Koninkrijk en Canada zijn dan als eerste aan de beurt, maar ook regio’s als de Verenigde Staten zullen volgen. En hoe zit het dan met Nederland?

Ook in Nederland?

Waarschijnlijk verdwijnt Netflix Basic ook in Nederland, maar wel pas op lange termijn. Zoals gezegd is het abonnement met reclame hier nog niet beschikbaar, en zolang dit het geval is, is de kans is erg klein dat het Basic-abonnement hier wordt afgeschaft. Netflix Standaard zou dan namelijk het goedkoopste abonnement zijn, maar dat zorgt voor een flinke kloof: Standaard kost maar liefst € 11,99 per maand, voor Netflix Basic betaal je maandelijks € 7,99. Veel abonnees zullen ongetwijfeld afhaken als de kosten ineens zó erg zouden stijgen.

Kortom: Netflix Basic verdwijnt pas in Nederland zodra het abonnement met reclame hier beschikbaar is. Een release datum is nog niet bekend, maar mogelijk zet Netflix hier nu wel vaart achter. Verder blijft het onduidelijk wat er gebeurt met de huidige Basic-abonnees. Mogelijk worden zij automatisch overgezet naar het reclame-abonnement, of krijgen ze toegang tot Netflix Basic tot hun abonnement afloopt of wordt opgezegd.

Netflix-abonnementen

Benieuwd wat de verschillende abonnementen precies inhouden? Ontdek gauw welke Netflix-abonnement bij jou past. Zelfs als je al een eigen account hebt, is het de moeite waard om even naar alle opties te kijken. Een Netflix-abonnement wijzigen is namelijk erg gemakkelijk. En gebruikte je voorheen het account van een ander, maar heb je inmiddels geen toegang meer? Verplaats dan je gegevens: zo kun je een Netflix-profiel overzetten naar een ander account.

Bron: The Verge