Terug naar Briljant: gebruik je iPhone als meetlint dankzij ARKit (video)
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Briljant: gebruik je iPhone als meetlint dankzij ARKit (video)

Door Laura Grootaarts28 juni 2017 12:132 min. leestijd0

Ontwikkelaars zijn er maar druk mee: augmented reality-apps bouwen met Apple’s ARKit. ARKit werd begin deze maand aangekondigd, tijdens de WWDC. Met deze software kunnen ontwikkelaars virtuele objecten in de wereld plaatsen; die zie je dan als je door de camera van je iPhone kijkt. We hebben al heel wat probeersels voorbij zien komen, maar deze willen we je niet onthouden: meetlatten in augmented reality. Eenvoudig maar briljant!

Meetlint ARKit

Meetlint ARKit: ARuler en AR Measure

Op dit moment zijn twee ontwikkelaars bezig met het uitwerken van hetzelfde app-concept. Het begon allemaal met de app ARuler. Tik op twee punten op het scherm, en de app berekent de afstand ertussen:

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Iets gepolijster is de app AR Measure. Hierin wordt een levensecht meetlint uitgerold om … een meetlint op te meten. Dat geeft meteen een idee van de nauwkeurigheid van ARKit. Het meetlint is behoorlijk accuraat, hoewel we het nou niet direct zouden gebruiken om nieuwe kozijnen in te meten. Maar voor een trip naar bijvoorbeeld IKEA is het in veel gevallen meer dan voldoende.

De laatste meetlat-app is gemaakt door ontwikkelaar Jason Laan van Laan Labs, en die geeft alle eer aan de makers van ARKit. Jason Laan vertelt CNet over zijn eerste indrukken: ’ARKit maakt gebruik van visuele informatie afkomstig van de camera, samen met metingen van de snelheidsmeter, de gyroscoop en het kompas, om te bepalen welke positie het toestel heeft. Metingen zijn veel preciezer wanneer de telefoon een hoop ‘spullen’ ziet door de camera. Probeer je een grote witte muur te meten, dan is het voor ARKit lastiger om de positie te bepalen.’

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iOS 11
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar