Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

macOS High Sierra nu beschikbaar: update je Mac

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
ARM-processor in nieuwe Mac


Lees verder na de advertentie

Apple heeft vanavond zoals eerder al aangekondigd de macOS High Sierra update uitgebracht; het vernieuwde besturingssysteem voor je Mac. Het is de opvolger van macOS Sierra en volgt een kleine week nadat Apple iOS 11, watchOS 4 en tvOS 11 uitbracht.

Nieuwe functies in macOS High Sierra

macOS High Sierra werd aangekondigd tijdens Apple’s WWDC begin juni. Vervolgens is er de hele zomer getest met de nieuwe software. We gaan van macOS Sierra naar macOS High Sierra en deze naamswijziging maakt al duidelijk dat er geen aardverschuiving is qua functies … op het eerste gezicht, tenminste!

macOS high sierra bureaublad

Achter de schermen van het besturingssysteem gebeurt er stiekem toch heel wat. De manier waarop je Mac data opslaat bijvoorbeeld, verandert ingrijpend door de komst van een nieuw bestandssysteem – APFS. Kopiëren van grote bestanden gaat voortaan razendsnel. Ook zijn er nieuwe standaarden voor foto en video, en daarmee ga je heel veel ruimte besparen. Verder zijn apps als Safari en Foto’s nog veelzijdiger geworden. Wil je meer weten over de belangrijkste vernieuwingen? Lees dan ons dossier over macOS High Sierra.

Werkt het op mijn Mac?


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Als je Mac ook al uit de voeten kon met macOS Sierra, kun je dit jaar gewoon updaten naar macOS High Sierra. Weet je het niet zeker? Bekijk ook ons artikel Check je Mac: deze Macs ondersteunen macOS High Sierra.

macOS High Sierra update

De gratis update is te vinden op het tabblad ‘Uitgelicht’ van de Mac App Store. Staat hij daar nog niet, dan kun je ook deze directe link gebruiken. Je komt er ook door in de menubalk linksboven op het appeltje te klikken en daarna te kiezen voor ‘App Store … update’.

Het updaten kan even duren omdat het druk is op de servers van Apple. Voor een goede voorbereiding op de update verwijzen we je naar macOS High Sierra verschijnt vandaag: dit moet je weten. Wil je echt alles weten over het besturingssysteem van de Mac? Dan is onze nieuwe special Mac voor beginners absoluut de moeite waard:

[relatedissue]