Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Check je Mac: deze Macs ondersteunen macOS High Sierra

Auteur: iCreate
0 reacties
Apple Mac eigen chip


Lees verder na de advertentie

Goed nieuws voor alle Mac-gebruikers met een oudere computer: macOS High Sierra draait op alle Macs die nu al Sierra ondersteunen. Kijk je al een tijdje de kat uit de macOS-boom en weet je niet zeker of jouw Mac überhaupt Sierra draait? Lees dan verder om erachter te komen welke bouwjaren macOS High Sierra ondersteunt. Het nieuwe besturingssysteem verschijnt vanavond rond 19.00 uur.

macOS High Sierra

Apple hanteert voor de ondersteuning van macOS Sierra en High Sierra de volgende bouwjaren:

  • MacBook: eind 2009 en nieuwer
  • iMac: eind 2009 en nieuwer
  • MacBook Air: 2010 en nieuwer
  • MacBook Pro: 2010 en nieuwer
  • Mac Mini: 2010 en nieuwer
  • Mac Pro: 2010 en nieuwer

Hierbij plaatsen we de kanttekening dat een van de grootste vernieuwingen van High Sierra, de ondersteuning voor HEVC-video (ook wel H.265 genoemd), meer spierballen vraagt dan het openen van een pot augurken die al zo lang in de kelder staat dat het etiket onleesbaar is geworden. Daarom vereist Apple voor het soepel afspelen van 4K HEVC-materiaal een Mac met de zesde generatie Intel Core-processor (of nieuwer). Wij noemen deze processor bij zijn roepnaam: Skylake. Eind 2015 kreeg de 27-inch iMac een Skylake-processor en in 2016 volgden andere Macs. Kortom, voor het afspelen van HEVC-bestanden heb je een praktisch nieuwe Mac nodig.

[relatedissue]


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Mac-gebruikers met een computer uit 2007, 2008 en in sommige gevallen 2009 (MacBook Air en Pro, Mac Mini en Mac Pro) hebben sowieso pech gehad. Dat is geen schokkend nieuws, want daar draait macOS Sierra ook niet op. Toch voelt het een beetje dubbel: Apple is enerzijds trots op het feit dat hun computers zo lang mee gaan, anderzijds beschouwen ze elke Mac die ouder is dan 7 jaar eigenlijk als afgeschreven…

Safari snelste op macOS High Sierra

Tot slot een fun fact: mensen met een 13-inch MacBook Pro met de 2,9 GHz i5-processor (uit eind 2016) hebben iets om over op te scheppen, want Apple gebruikt deze machine om te bewijzen dat Safari in macOS High Sierra sneller is dan elke andere webbrowser op zowel macOS als Windows.