Terug naar Check je Mac: deze Macs ondersteunen macOS High Sierra
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Check je Mac: deze Macs ondersteunen macOS High Sierra

Door Redactie iCreate25 september 2017 11:452 min. leestijd0

Goed nieuws voor alle Mac-gebruikers met een oudere computer: macOS High Sierra draait op alle Macs die nu al Sierra ondersteunen. Kijk je al een tijdje de kat uit de macOS-boom en weet je niet zeker of jouw Mac überhaupt Sierra draait? Lees dan verder om erachter te komen welke bouwjaren macOS High Sierra ondersteunt. Het nieuwe besturingssysteem verschijnt vanavond rond 19.00 uur.

macOS High Sierra

Apple hanteert voor de ondersteuning van macOS Sierra en High Sierra de volgende bouwjaren:

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

  • MacBook: eind 2009 en nieuwer
  • iMac: eind 2009 en nieuwer
  • MacBook Air: 2010 en nieuwer
  • MacBook Pro: 2010 en nieuwer
  • Mac Mini: 2010 en nieuwer
  • Mac Pro: 2010 en nieuwer

Hierbij plaatsen we de kanttekening dat een van de grootste vernieuwingen van High Sierra, de ondersteuning voor HEVC-video (ook wel H.265 genoemd), meer spierballen vraagt dan het openen van een pot augurken die al zo lang in de kelder staat dat het etiket onleesbaar is geworden. Daarom vereist Apple voor het soepel afspelen van 4K HEVC-materiaal een Mac met de zesde generatie Intel Core-processor (of nieuwer). Wij noemen deze processor bij zijn roepnaam: Skylake. Eind 2015 kreeg de 27-inch iMac een Skylake-processor en in 2016 volgden andere Macs. Kortom, voor het afspelen van HEVC-bestanden heb je een praktisch nieuwe Mac nodig.

Mac-gebruikers met een computer uit 2007, 2008 en in sommige gevallen 2009 (MacBook Air en Pro, Mac Mini en Mac Pro) hebben sowieso pech gehad. Dat is geen schokkend nieuws, want daar draait macOS Sierra ook niet op. Toch voelt het een beetje dubbel: Apple is enerzijds trots op het feit dat hun computers zo lang mee gaan, anderzijds beschouwen ze elke Mac die ouder is dan 7 jaar eigenlijk als afgeschreven…

Safari snelste op macOS High Sierra

Tot slot een fun fact: mensen met een 13-inch MacBook Pro met de 2,9 GHz i5-processor (uit eind 2016) hebben iets om over op te scheppen, want Apple gebruikt deze machine om te bewijzen dat Safari in macOS High Sierra sneller is dan elke andere webbrowser op zowel macOS als Windows.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Redactie iCreate

Lees meer »

Praat mee!

avatar