Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van

Waar blijft macOS Big Sur nou?

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
macOS Big Sur


Lees verder na de advertentie

Het wordt de grootste update voor je Mac in járen. Van macOS 10.15 Catalina gaan we over naar macOS 11.0 Big Sur. Maar wanneer verschijnt de update precies? Het duurt veel langer dan in de voorbije jaren. MacOS Big Sur: wanneer kunnen we deze update verwachten?

macOS Big Sur aankondiging

Apple heeft in juni tijdens de WWDC macOS Big Sur aangekondigd voor deze herfst. In de afgelopen jaren verscheen de macOS-update steeds in september. Met uitzondering van macOS Catalina vorig jaar, die verscheen op 7 oktober. Dat vonden we toen al uitzonderlijk laat.

Tijdens het event op 15 september (rondom de Apple Watch Series 6 en de iPad Air 2020) verraste Apple ons nog met de aankondiging van iOS 14 voor de iPhone. Precies één dag later kon je die al downloaden. Ook van alle andere grote besturingssytemen – iPadOS watchOS, tvOS – zijn inmiddels updates verschenen.

Vorige week, op 13 oktober, was er opnieuw een Apple-event, dit keer met de nieuwe iPhone 12 in de hoofdrol. We dachten toen nog: misschien herhaalt Apple het patroon, en horen we vandaag dat macOS Big Sur morgen verschijnt. Helaas schitterde Big Sur door afwezigheid. Apple heeft wel een Support-pagina online gezet met als thema ‘Bereid je voor op Big Sur’. Dus er staat iets te gebeuren.

Mac-event in november


kooptip

De macOS Big Sur-release laat niet meer heel lang op zich wachten. Dat is een beetje een schot voor open doel, omdat Apple tijden de WWDC in juni al sprak over ‘dit najaar’. Iets anders wat Apple toen ook al aankondigde, was de eerste Mac met een eigen Apple Silicon-chip. Die moet nog dit jaar verschijnen en daar hebben we ook nog niks van gehoord.


Verschillende Apple-lekkers menen dat er in november nog een Apple-event komt rondom de Mac met de Apple Silicon-processor. Het kan haast niet anders of we horen dan ook meer over macOS Big Sur. Het meest concreet is Jon Prosser: hij noemt 17 november als datum voor het volgende Apple-event. Als Apple het weer doet zoals in september, dan kun je je Mac updaten op woensdag 18 november. Nog even geduld dus!

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!