Terug naar iOS 14.5 brengt honderden nieuwe emoji’s naar je iPhone!
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iOS 14.5 brengt honderden nieuwe emoji’s naar je iPhone!

Door Koen van Ekeren28 april 2021 15:442 min. leestijd0

Je emoji-vocabulaire kan weer worden uitgebreid! In iOS 14.5 voegde Apple liefst 217 nieuwe emoji’s toe. Het gaat onder meer om een hart in vlammen, een uitademend gezicht en vrouwen met baarden.

iOS 14.5 nieuwe emoji

Bij een overgrote meerderheid van de nieuwe emoji’s (200 van de 217) gaat het om huidskleurvarianten voor koppels. Nu heb je alleen de keuze uit geelgekeurde koppels, maar straks valt er dus volop te kiezen.

Er zijn drie compleet nieuwe smileys. Eentje is met z’n hoofd in de wolken, de ander blaast uit (of is het een zucht van teleurstelling?) en de derde lijkt last te hebben van duizeligheid.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

nieuwe emoji in iOS 14.5

Harten emoji

Harten zijn altijd populair en straks heb je twee nieuwe varianten om uit te kiezen. De eerste is een hart dat in vuur en vlam staat. De tweede is met zijn verband een soort tegenhanger.

Vrouw met baard

Het emoji-woordenboek wordt steeds inclusiever. iOS 14.5 doet daar weer een schep bovenop, want de emoji met een baard is voortaan ook als vrouw weer te geven.

Met de tijd mee

Net als dat taal evolueert, gaan ook emoji’s met de tijd mee. In iOS 14.5 vinden we daar twee leuke voorbeelden van terug. Het bloed uit de spuit-emoji verdwijnt. Zo wordt het plaatje geschikter om een corona-vaccinatie te beschrijven.

De hoofdtelefoon krijgt een modern jasje. Die is een stuk slanker en lijkt sprekend op de nieuwe AirPods Max-koptelefoon van Apple.

AirPods Max emoji

iOS 14.5 release

Voor een tussentijdse update heeft iOS14.5 behoorlijk wat vernieuwingen. Welke dat zijn, lees je in het artikel iOS 14.5 is uit: download het voor deze nieuwe functies!

Bron: Emojipedia

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar