Terug naar macOS 10.13.4: nieuwe functies … en een Podcast-app?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

macOS 10.13.4: nieuwe functies … en een Podcast-app?

Door Sven Lamers25 januari 2018 14:102 min. leestijd0

Naast de bèta van iOS 11.3 heeft Apple ook een testversie van macOS 10.13.4 uitgebracht. Die bevat niet zo veel nieuwe functies als de iOS-update, maar we willen ze hier toch even uitlichten.

macOS High Sierra bèta

Nieuwe functies in macOS 10.13.4

Wat waarschijnlijk het snelst gaat opvallen, is de nieuwe ‘Ink Cloud’-wallpaper. Deze ken je misschien van het iMac Pro marketing-materiaal, maar hij staat in macOS 10.13.4 op elke Mac. Daarnaast lijkt het einde van het 32-bit tijdperk bij Apple steeds dichterbij te komen. Net als een tijdje terug in iOS waarschuwt macOS je nu als je een 32-bit app start omdat die mogelijk je Mac trager laat werken. Reken maar erop dat je in macOS 10.14 deze programma’s helemaal niet meer kunt starten, net als in iOS 11. Verder bevat macOS hetzelfde privacy-icoontje als iOS 11.3 en kun je de iCloud-synchronisatie van Berichten activeren. Dit zijn de functies die meteen opvallen, maar er is nog meer …

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Podcast-app

Zo bevat macOS 10.13.4 ook referenties naar een eigen Podcast-app. Een nieuwe app … klinkt leuk, maar er is meer aan de hand. Op dit moment zijn podcasts op de Mac namelijk geïntegreerd in iTunes. Gaat de ontmanteling van iTunes dus alsmaar door? Eerder werd ook al de App Store uit iTunes gehaald.

Podcast app macOS

iTunes alleen nog voor muziek?

Het is een van de grootste klachten van Mac-gebruikers. iTunes heeft de laatste jaren zo veel functies gekregen dat je nauwelijks meer herkent dat het ooit een fijne muziekspeler was. Apple lijkt het nu eindelijk met zijn gebruikers eens te zijn en haalt geleidelijk functies uit iTunes om deze in andere of compleet nieuwe apps te bouwen. We misschien komen we ooit uit bij dit concept, waarbij alle iTunes-functies in verschillende programma’s werden opgesplitst.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar