Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van
nieuws macOS High Sierra 10.13 Podcast

macOS 10.13.4: nieuwe functies … en een Podcast-app?

Auteur: Sven Lamers
0 reacties
macOS High Sierra wallpaper


Lees verder na de advertentie

Naast de bèta van iOS 11.3 heeft Apple ook een testversie van macOS 10.13.4 uitgebracht. Die bevat niet zo veel nieuwe functies als de iOS-update, maar we willen ze hier toch even uitlichten.

macOS High Sierra bèta

Nieuwe functies in macOS 10.13.4

Wat waarschijnlijk het snelst gaat opvallen, is de nieuwe ‘Ink Cloud’-wallpaper. Deze ken je misschien van het iMac Pro marketing-materiaal, maar hij staat in macOS 10.13.4 op elke Mac. Daarnaast lijkt het einde van het 32-bit tijdperk bij Apple steeds dichterbij te komen. Net als een tijdje terug in iOS waarschuwt macOS je nu als je een 32-bit app start omdat die mogelijk je Mac trager laat werken. Reken maar erop dat je in macOS 10.14 deze programma’s helemaal niet meer kunt starten, net als in iOS 11. Verder bevat macOS hetzelfde privacy-icoontje als iOS 11.3 en kun je de iCloud-synchronisatie van Berichten activeren. Dit zijn de functies die meteen opvallen, maar er is nog meer …

Podcast-app

Zo bevat macOS 10.13.4 ook referenties naar een eigen Podcast-app. Een nieuwe app … klinkt leuk, maar er is meer aan de hand. Op dit moment zijn podcasts op de Mac namelijk geïntegreerd in iTunes. Gaat de ontmanteling van iTunes dus alsmaar door? Eerder werd ook al de App Store uit iTunes gehaald.


kooptip

Podcast app macOS

iTunes alleen nog voor muziek?

Het is een van de grootste klachten van Mac-gebruikers. iTunes heeft de laatste jaren zo veel functies gekregen dat je nauwelijks meer herkent dat het ooit een fijne muziekspeler was. Apple lijkt het nu eindelijk met zijn gebruikers eens te zijn en haalt geleidelijk functies uit iTunes om deze in andere of compleet nieuwe apps te bouwen. We misschien komen we ooit uit bij dit concept, waarbij alle iTunes-functies in verschillende programma’s werden opgesplitst.