Terug naar ‘Véél goedkopere 14-inch MacBook Pro met M2-chip op komst’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Véél goedkopere 14-inch MacBook Pro met M2-chip op komst’

Door Ward Edema18 januari 2022 15:073 min. leestijd0

De MacBook Pro 2021 is geweldig – en zeer prijzig. Er komt nu echter een goedkopere uitvoering van de 14-inch MacBook Pro met een M2-chip.

MacBook Pro M2

MacBook Pro 2021

Afgelopen oktober kondigde Apple de nieuwe 14-inch en 16-inch MacBook Pro aan. Dit model is van top tot teen vernieuwd. Hij heeft totaal nieuwe M1 Pro- en M1 Max-chips, een veel beter mini-led-scherm met ProMotion, teruggekeerde aansluitingen en een verdubbelde accuduur ten opzichte van z’n voorganger.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Vergeleken met de 13-inch MacBook Pro met M1-chip is dit nieuwe model echter behoorlijk aan de prijs. Het 13-inch model is beschikbaar vanaf € 1449, terwijl het 14-inch model minstens € 2249 kost.

MacBook Pro met M2-chip

MacBook Pro 2021 reparatie

Volgens nieuwe geruchten van de doorgaans betrouwbare Apple-leaker Dylandkt komt er binnenkort een goedkopere versie van de 14-inch MacBook Pro. Hij krijgt hetzelfde ontwerp en mini-led-scherm als z’n duurdere broer, en vervangt het huidige 13-inch model.

Het goedkopere model zal in tegenstelling tot de duurdere MacBook Pro niet de supersnelle M1 Pro krijgen, maar de energiezuinige M2. Dit is een vernieuwde versie van de normale M1-chip. De verwachting is dat hij íets sneller is dan de M1, maar niet in de buurt zal komen van de M1 Pro: die chip is in tests namelijk zo’n 60% sneller dan de M1.

Ontbrekende features

De M2-chip zal waarschijnlijk niet de enige ‘downgrade’ zijn ten opzichte van het duurdere model. De kans is namelijk groot dat er bepaalde features zullen ontbreken, zoals ProMotion en het zesvoudige speakersysteem.

Ook de hoeveelheid aansluitingen is wellicht anders. De MacBook Pro met M1 Pro-chip heeft drie Thunderbolt 4-poorten, HDMI, een sd-kaartlezer en MagSafe. Z’n goedkopere broer moet het waarschijnlijk met minder Thunderbolt-aansluitingen doen, en de mogelijkheid om twee schermen tegelijk aan te sluiten ontbreekt wellicht ook.

MacBook Pro 2021 poorten

Daarnaast zal het koelsysteem drastisch anders zijn. De M1 Pro- en M1 Max-chips worden gekoeld met een dubbele ventilator en brede koelsleuven. De M2 krijgt waarschijnlijk één fan, en zal grotendeels gesloten zijn op een koelsleuf onder de schermrand na.

MacBook Pro M2: prijs en release

De nieuwe 14-inch MacBook Pro met M2-chip zal iets duurder worden dan het huidige 13-inch model volgens Dylandkt. Hij noemt echter geen exact bedrag: wij verwachten dat de prijs rond de € 1649 ligt, dus € 200 duurder dan het huidige 13-inch model.

De releasedatum zal ongeveer tegelijk vallen met de aankomende MacBook Air 2022, die we rond april 2022 verwachten tijdens Apple’s lente-evenement. Lees er meer over in ons artikel: Apple-event voorjaar 2022: dit zijn onze verwachtingen.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste iPhone-nieuws en andere Apple-ontwikkelingen? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!

Bron: Dylandkt

 

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar