Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

MacBook Pro met M2 komt in maart – en wordt érg verwarrend

Auteur: Ward Edema
0 reacties
MacBook Pro M2 release


Lees verder na de advertentie

De MacBook Pro M2 release is volgens nieuwe geruchten volgende maand al, en het belooft een verwarrende Mac te worden.

De ‘instap-Pro’

De MacBook Pro met M2-chip zal de huidige ‘instap-Pro’ met M1-chip vervangen. Volgens nieuwe informatie van MacRumors zal de chip ook echt het enige verschil zijn: de Touch Bar blijft, de twee usb-c-poorten blijven en het scherm is identiek aan het oudere model.

Daarmee blijft het dus een verwarrend model. Hij blijft iets sneller dan de MacBook Air, en zit ook in het vaarwater van dat model qua prijs en features. Maar qua prestaties zal hij niet in de buurt komen van de duurdere MacBook Pro 2021. Die heeft simpelweg véél meer kracht met de M1 Pro- en M1 Max-chips.

Pro, maar niet echt

Qua prestaties wordt de MacBook Pro met M2-chip dus eigenlijk helemaal niet zo ‘pro’. Maar ook qua aansluitingen is hij niet gebouwd voor professionals, en het scherm laat voor die doelgroep ook te wensen over.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

De vraag is ook: waarom nu? Apple zit momenteel middenin de transitie van Intel-processors naar z’n eigen M1-chip. Er zijn drie Mac-modellen die de overstap naar een M1-chip nog moeten maken: het duurdere model van de Mac mini, de 27-inch iMac en de Mac Pro. Om dan nu al met een M2-chip te komen, is niet bepaald logisch.

Andere naam: SE?

MacBook Pro 2021 webcam

Apple zou een deel van het ‘Pro-probleem’ op kunnen lossen door deze instap-Pro een andere naam te geven. Denk hierbij aan ‘MacBook SE’: dan wordt in ieder geval niet meer het beeld geschetst dat het een professionele laptop is.

Maar tegelijkertijd zit je dan nog steeds met de Air, die dan goedkoper is dan een SE-model … ook niet bepaald logisch. Wat ons betreft kan Apple de instap-Pro beter laten verdwijnen. Dan heb je een Air voor het grote publiek, en een échte Pro voor professionals. Wel zo makkelijk.

MacBook Pro M2 release

De MacBook Pro met M2-chip komt naar verwachting op 11 maart uit, na een Apple-event op 8 maart. Wil je het laatste nieuws volgen over deze verwarrende laptop? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: MacRumors