Terug naar MacBook Pro met M2 komt in maart – en wordt érg verwarrend
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

MacBook Pro met M2 komt in maart – en wordt érg verwarrend

Door Ward Edema15 februari 2022 16:202 min. leestijd0

De MacBook Pro M2 release is volgens nieuwe geruchten volgende maand al, en het belooft een verwarrende Mac te worden.

MacBook Pro M2 release

De ‘instap-Pro’

De MacBook Pro met M2-chip zal de huidige ‘instap-Pro’ met M1-chip vervangen. Volgens nieuwe informatie van MacRumors zal de chip ook echt het enige verschil zijn: de Touch Bar blijft, de twee usb-c-poorten blijven en het scherm is identiek aan het oudere model.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Daarmee blijft het dus een verwarrend model. Hij blijft iets sneller dan de MacBook Air, en zit ook in het vaarwater van dat model qua prijs en features. Maar qua prestaties zal hij niet in de buurt komen van de duurdere MacBook Pro 2021. Die heeft simpelweg véél meer kracht met de M1 Pro- en M1 Max-chips.

Pro, maar niet echt

Qua prestaties wordt de MacBook Pro met M2-chip dus eigenlijk helemaal niet zo ‘pro’. Maar ook qua aansluitingen is hij niet gebouwd voor professionals, en het scherm laat voor die doelgroep ook te wensen over.

De vraag is ook: waarom nu? Apple zit momenteel middenin de transitie van Intel-processors naar z’n eigen M1-chip. Er zijn drie Mac-modellen die de overstap naar een M1-chip nog moeten maken: het duurdere model van de Mac mini, de 27-inch iMac en de Mac Pro. Om dan nu al met een M2-chip te komen, is niet bepaald logisch.

Andere naam: SE?

MacBook Pro 2021 webcam

Apple zou een deel van het ‘Pro-probleem’ op kunnen lossen door deze instap-Pro een andere naam te geven. Denk hierbij aan ‘MacBook SE’: dan wordt in ieder geval niet meer het beeld geschetst dat het een professionele laptop is.

Maar tegelijkertijd zit je dan nog steeds met de Air, die dan goedkoper is dan een SE-model … ook niet bepaald logisch. Wat ons betreft kan Apple de instap-Pro beter laten verdwijnen. Dan heb je een Air voor het grote publiek, en een échte Pro voor professionals. Wel zo makkelijk.

MacBook Pro M2 release

De MacBook Pro met M2-chip komt naar verwachting op 11 maart uit, na een Apple-event op 8 maart. Wil je het laatste nieuws volgen over deze verwarrende laptop? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: MacRumors

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Ward Edema

Keek tijdens zijn basisschooltijd al naar de presentaties van Steve Jobs. Zweert bij macOS en iPadOS voor alles wat met beeld of muziek te maken heeft.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar