Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 155Fris je iPhone op! 🫧
Cover van

Nieuwe MacBook Pro 2018 heeft soms last van krakende speakers

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
MacBook Pro 2018


Lees verder na de advertentie

Vorige maand kwam er een nieuwe MacBook Pro uit en deze blijkt in sommige gevallen last te hebben van krakende speakers. Er wordt onder meer over geklaagd op het Apple Support-forum.

MacBook 2018 krakende speakers

Het geluid van de nieuwe MacBook Pr0 2018 zou beter moeten klinken dan dat van de voorgangers. ‘Je weet niet wat je hoort’, zo is te lezen op de website van Apple. Maar de video’s hieronder laten aan duidelijkheid niets te wensen over: de speakers van de gloednieuwe Mac kraken zo nu en dan.


kooptip

https://youtu.be/BqCz2pK3nno

Het is nog niet duidelijk wat de oorzaak van het gekraak is, en het gebeurt onder zeer diverse omstandigheden. Sommige gebruikers hebben er last van als ze muziek beluisteren via iTunes, andere merken het in GarageBand of bij het afspelen van een YouTube-filmpje. Het gebeurt soms ook bij mensen die Windows gebruiken op een Mac met Boot Camp.

Eerder een soortgelijk probleem

Het is niet voor het eerst dat de MacBook Pro kampt met krakende speakers. De MacBook Pro 2016 had er ook mee te maken: toen was het geluid soms zo hard, dat de speakers er permanent door beschadigd raakten en gerepareerd of zelfs vervangen moesten worden. Windows Boot Camp bleek destijds de boosdoener – een update van de audiodrivers verhielp toen het gekraak. De speaker-problemen met de huidige MacBook Pro zijn minder heftig en lijken ook minder vaak voor te komen. Apple heeft op dit moment nog niet gereageerd op de situatie.

Het zou natuurlijk nog steeds kunnen dat het gewoon pech is: er circuleren al met al zó veel nieuwe Macs dat het statistisch gezien niet heel gek is dat enkele daarvan defecte speakers hebben. En anders is het wachten op een software-update. Binnenkort verschijnt macOS Mojave, het nieuwe besturingssysteem voor de Mac. Mogelijk zorgt Mojave voor een oplossing van het probleem.