Terug naar ‘MacBook Air 2022: kleuren toch minder uitbundig dan gedacht’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘MacBook Air 2022: kleuren toch minder uitbundig dan gedacht’

Door Laura Grootaarts5 juni 2022 13:123 min. leestijd0

De nieuwe MacBook Air 2022 komt mogelijk toch niet beschikbaar in de felle iMac-kleurtjes. Dat schrijft Apple-kenner Mark Gurman in een tweet. Volgens hem zijn de geruchten over de MacBook Air 2022-kleuren uit de hand gelopen en kiest Apple voor de meer traditionele kleuren – plus één nieuw kleurtje.

MacBook Air 2021 kleuren

MacBook Pro 2022 kleuren: niet zo uitbundig

Vorig jaar verscheen er een nieuw ontworpen iMac in diverse felle kleuren en sindsdien werd eigenlijk aangenomen dat de nieuwe MacBook Air ook in dat kleurenpalet beschikbaar zou komen. Maar aan de vooravond van de WWDC tempert Gurman de verwachtingen.

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

Hij schrijft dat de nieuwe MacBook Air 2022 kleuren grotendeels overlappen met de al bekende kleuren: spacegrijs, zilver en goud. Waarbij goud eigenlijk beter ‘champagne’ genoemd kan worden. Hij denkt dat Apple er dan nog wel een kleur aan toevoegt uit het iMac-kleurenpalet: blauw.

Verkeerde interpretatie

Volgens geruchten krijgt de nieuwe MacBook Air een witte rand en een wit toetsenbord, helemaal in lijn met de 24-inch iMac, wat de indruk wekt dat ook de specifieke iMac-kleuren dan wel van de partij zullen zijn. Apple-analist Ming-Chi Kuo beweerde bovendien dat de volgende MacBook Air ‘meer kleurenopties’ zou hebben, zonder de kleuren te benoemen. Volgens Gurman is dat iets te enthousiast geïnterpreteerd.

Wij vinden het wel vreemd dat als Apple voor het eerst een gekleurde MacBook Air brengt, ze dan maar voor één kleur gaan (en dan ook nog de meest stemmige kleur). Met voor de rest uitsluitend de traditionele metaalkleurtjes. Het blijft natuurlijk een kwestie van smaak – veel mensen zullen de neutrale kleuren prima waarderen.

Wel andere vernieuwingen

De aankomende MacBook Air zal naar verwachting een nieuw ontworpen behuizing krijgen. Het design lijkt op dat van de nieuwe MacBook Pro – misschien zelfs met een notch. Het zou het einde betekenen voor het taps toelopende design. Over de chip is nog onenigheid. Er wordt gespeculeerd over de volgende generatie M2-chip. Anderen zeggen dat de Air opnieuw een M1-chip krijgt, en dat het nieuwe design het belangrijkste verkoopargument wordt.

Morgen weten we meer. Dan gaat Apple’s WWDC van start waarbij de we de onthulling van de MacBook Air verwachten. Wil je op de hoogte blijven? Op onze website kun je op de avond van de keynote een liveblog volgen. En als je al het nieuws van de WWDC nog op de avond zelf in je mailbox wilt, abonneer je dan op onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• Krijg tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar