Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Schermhelderheid MacBook Air 2018 verbeterd dankzij macOS-update

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Gouden MacBook Air 2018


Lees verder na de advertentie

Apple heeft de schermhelderheid van de nieuwste MacBook Air verbeterd. De MacBook Air 2018 heeft nu een maximale helderheid van 400 nits; voorheen was dat 300 nits.

Vaag omschreven update macOS Mojave

Vorige maand bracht Apple een update uit van macOS Mojave. Bij de release-notes van macOS Mojave 10.14.4 werd het tussen neus en lippen door vermeld: ‘Herstelt de standaardschermhelderheid van de MacBook Air (najaar 2018)’. Dat is een beetje vaag omschreven en wat Apple daadwerkelijk bedoelde, is dat de schermhelderheid een impuls heeft gekregen. Dat kwam aan het licht toen iemand op Reddit opmerkte dat er op de specificatie-pagina van de MacBook Air 2018 plots iets veranderd was: 300 nits is stilletjes veranderd in 400 nits. Dit is alleen te zien op de Amerikaanse Apple-site.

Overigens heeft Apple op de betreffende pagina niets aangepast voor wat betreft de batterijduur, maar ons lijkt het dat het wel degelijk consequenties heeft. Als je de schermhelderheid op maximaal zet, ga je er waarschijnlijk wel iets van merken.


kooptip

macOS 10.14.4

Heb je een MacBook Air 2018, dan is het dus zinnig om te updaten naar de meest recente versie van macOS Mojave – mocht je dat niet al gedaan hebben. Updaten doe je via ‘Systeemvoorkeuren>Software-update’.

MacBook Air 2018

De nieuwe MacBook Air is verschenen in het najaar van 2018 en is nog compacter dan zijn voorganger. Het is de eerste MacBook Air met een Retina-display. Ook nieuw zijn de twee usb-c-aansluitingen, een groot trackpad met Force Touch en Touch ID. [product macbook-air open]

Bron: MacRumors