Terug naar Apple geeft je €60 als je vorig jaar je iPhone-batterij liet vervangen
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple geeft je €60 als je vorig jaar je iPhone-batterij liet vervangen

Door Koen van Ekeren24 mei 2018 09:132 min. leestijd0

Sinds begin 2018 is de prijs voor het vervangen van een iPhone-batterij flink verlaagd: van 89 naar 29 euro. Nu besluit Apple die prijs met terugwerkende kracht ook voor het jaar 2017 in te voeren. Dit betekent dat iedereen die vorig jaar heeft betaald voor de vervanging van een iPhone-batterij, een vergoeding krijgt van 60 euro.

iphone batterij vervangen

Korting vervangen iPhone-batterij

Het gaat om gebruikers die in 2017 betaalden voor het vervangen van een iPhone-batterij (bij een iPhone 6 of nieuwer) die buiten de garantie viel. De vervanging moet zijn uitgevoerd door een Apple Store, een Apple-reparatiecentrum of een Apple serviceprovider.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Alle klanten die voor de vergoeding in aanmerking komen, ontvangen tussen 23 mei en 27 juli een e-mail. Hierbij krijg je instructies voor het aanvragen van het tegoed. Op 1 augustus 2018 nog steeds geen e-mail ontvangen, terwijl je wel in aanmerking denkt te komen? Dan vraagt Apple je om contact met ze op te nemen.

Batterij iPhone vervangen goedkoper

Als je iPhone-batterij aan vervanging toe is, is het verstandig om er snel bij te zijn. De prijsverlaging voor het vervangen van een iPhone-batterij is geldig tot eind 2018, daarna gaat de prijs mogelijk weer terug naar 89 euro.

Sinds iOS 11.3 is het eenvoudig geworden om te zien hoe het gesteld is met je iPhone-batterij. Ga hiervoor naar de app Instellingen en kies ‘Batterij>Batterijconditie’. Als de maximumcapaciteit de 80 procent nadert, of er zelfs onder zit, doe je er goed aan om de batterij van je iPhone te vervangen.

Naast dat een verse batterij zorgt dat de batterij van je iPhone langer meegaat, maakt het je iPhone mogelijk ook sneller. Apple maakt je iPhone immers bewust langzamer als de batterij niet meer in staat is om een stroompiek te leveren. Sinds iOS 11.3 kun je hier overigens wel een stokje voor steken door bij ‘Instellingen>Batterij>Batterijconditie’ op ‘Schakel uit’ te tikken. Dit kan wel leiden tot het onverwachts crashen van je iPhone.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »

Praat mee!

avatar