Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van
nieuws iPhone 2018

'Nieuwe iPhone krijgt geen gratis adapter meer voor koptelefoons'

Auteur: Sven Lamers
0 reacties
koptelefoon-adapter iPhone 7


Lees verder na de advertentie

Als het gaat om gratis accessoires voor zijn producten, heeft Apple een slechte reputatie. Zo ontbreekt bij de huidige MacBooks de verlengsnoer van de voeding (25 euro in de winkel!) en bij de iPhone levert Apple altijd nog dezelfde trage stroomvoorziening van de allereerste iPhone. De gratis koptelefoonadapter die sinds de iPhone 7 in elke iPhone-doos te vinden was, was een mooie uitzondering op de regel, maar daar komt nu hoogstwaarschijnlijk verandering in. Volgens een analist krijg je deze adapter niet meer samen met de ‘iPhone X 2’ en de andere apparaten die dit najaar gepresenteerd worden.

koptelefoon-adapter iPhone 7

Cijfers van de toeleverancier

Matthew D. Ramsay van de bank Cowen komt tot deze conclusie na een analyse van de cijfers van Apple-toeleverancier Cirrus Logic. Dat bedrijf produceert de audio-onderdelen voor de iPhone en maakt 76 procent van zijn omzet door de iPhone. Ramsay zegt dat de Cirrus Logics prognose voor het komende kwartaal ‘in principe bevestigt’ dat Apple in de toekomst geen Lightning-naar-3,5-mm-adapter gratis in de doos van elke iPhone legt. De analist noemt daarmee soortgelijke redenen als een andere analist, Blayne Curtis van Barclays. Hij zei dit voorjaar al dat de nieuwe iPhone het zonder koptelefoon-dongle moet doen.

Geen koptelefoonaansluiting sinds de iPhone 7

De adapter wordt sinds de iPhone 7 altijd gratis meegeleverd. Dat model had namelijk voor het eerst – en tot spijt van veel gebruikers – geen koptelefoonaansluiting meer. In de Apple Store betaal je voor deze adapter 9 euro. Voor Apple zelf kost het onderdeel natuurlijk veel minder, waardoor het weglaten overdreven zuinig overkomt. Daarnaast is de adapter erg gewild in de retail, waarschijnlijk omdat je hem ook zo snel kwijtraakt.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Overigens zijn er al geruchten opgedoken dat Apple de koptelefoonaansluiting ook op de volgende iPad Pro wil verwijderen.