Terug naar 'Nieuwe iPhone krijgt geen gratis adapter meer voor koptelefoons'
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

'Nieuwe iPhone krijgt geen gratis adapter meer voor koptelefoons'

Door Sven Lamers8 augustus 2018 09:212 min. leestijd0

Als het gaat om gratis accessoires voor zijn producten, heeft Apple een slechte reputatie. Zo ontbreekt bij de huidige MacBooks de verlengsnoer van de voeding (25 euro in de winkel!) en bij de iPhone levert Apple altijd nog dezelfde trage stroomvoorziening van de allereerste iPhone. De gratis koptelefoonadapter die sinds de iPhone 7 in elke iPhone-doos te vinden was, was een mooie uitzondering op de regel, maar daar komt nu hoogstwaarschijnlijk verandering in. Volgens een analist krijg je deze adapter niet meer samen met de ‘iPhone X 2’ en de andere apparaten die dit najaar gepresenteerd worden.

koptelefoon-adapter iPhone 7

Cijfers van de toeleverancier

Matthew D. Ramsay van de bank Cowen komt tot deze conclusie na een analyse van de cijfers van Apple-toeleverancier Cirrus Logic. Dat bedrijf produceert de audio-onderdelen voor de iPhone en maakt 76 procent van zijn omzet door de iPhone. Ramsay zegt dat de Cirrus Logics prognose voor het komende kwartaal ‘in principe bevestigt’ dat Apple in de toekomst geen Lightning-naar-3,5-mm-adapter gratis in de doos van elke iPhone legt. De analist noemt daarmee soortgelijke redenen als een andere analist, Blayne Curtis van Barclays. Hij zei dit voorjaar al dat de nieuwe iPhone het zonder koptelefoon-dongle moet doen.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Geen koptelefoonaansluiting sinds de iPhone 7

De adapter wordt sinds de iPhone 7 altijd gratis meegeleverd. Dat model had namelijk voor het eerst – en tot spijt van veel gebruikers – geen koptelefoonaansluiting meer. In de Apple Store betaal je voor deze adapter 9 euro. Voor Apple zelf kost het onderdeel natuurlijk veel minder, waardoor het weglaten overdreven zuinig overkomt. Daarnaast is de adapter erg gewild in de retail, waarschijnlijk omdat je hem ook zo snel kwijtraakt.

Overigens zijn er al geruchten opgedoken dat Apple de koptelefoonaansluiting ook op de volgende iPad Pro wil verwijderen.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar