Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iPlay: de 4 beste game-controllers voor je Mac

Auteur: Ward Edema
0 reacties
Mac game-controllers


Lees verder na de advertentie

Er zijn steeds meer games voor de Mac, maar met een controller komen ze pas écht tot leven: dit zijn de beste Mac game-controllers.

Mac game-controllers

De Mac ondersteunt sinds macOS Big Sur 11.3 vele soorten game-controllers. Voorheen was er alleen ingebouwde ondersteuning voor zogenaamde MFi-controllers (Made For iPhone), die speciaal voor Apple-apparaten zijn gemaakt. Nu is dat dus flink uitgebreid.

Je kunt gebruikmaken van je game-controller in spellen uit de App Store, van Apple Arcade, of zelfs van games die je van webwinkels als Steam en Epic hebt gedownload. Hieronder vind je een overzicht van de vier beste Mac game-controllers.

1. Xbox Wireless Controller

Xbox Controller Mac


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

De Xbox Wireless Controller is door de jaren heen dé standaard geworden voor game-controllers op computers – dus ook Macs. De controller is zelfs zo ingeburgerd dat veel games erop berekend zijn, en de kenmerkende ABXY-knoppen in hun menu’s laten zien.

De Xbox-controller wordt gekenmerkt door een comfortabel ontwerp, niet-symmetrische joysticks, en prettige schouderknoppen. Je laadt hem – net als je MacBook – op met usb-c. De beschikbaarheid van de controller valt wat tegen op het moment: de prijs ligt normaliter lager.

2. Sony DualSense Controller

DualSense Mac

Sony heeft met de DualSense flink uitgepakt. Deze controller wordt standaard met de PlayStation 5 geleverd, en heeft voor het eerst hele precieze trilmotoren en schouderknoppen die extra feedback kunnen geven.

Daarnaast zijn de knoppen ruim opgesteld, zodat hij ook met grotere handen prettig is in gebruik, en laadt hij net als de Xbox-controller op met usb-c. Het enige nadeel is dat niet elk spel op de Mac de kenmerkende PlayStation-knoppen laat zien, waardoor je soms even moet zoeken waar je op moet drukken.

3. Sony DualShock 4 Controller

DualShock Mac

De DualShock 4 is inmiddels wat ouder, maar nog steeds een degelijke controller van Sony-kwaliteit. Verwacht niet de luxe functies van de DualSense, en verwacht ook geen usb-c-poort, maar wel een comfortabele controller met prettige knoppen.

4. Steelseries Nimbus+

SteelSeries Nimbus Mac

De Nimbus+ is een vreemde eend in de bijt omdat hij niet bij een gameconsole hoort. Hij is wel als enige controller in het lijstje speciaal gemaakt voor Apple-apparaten, en er wordt zelfs een telefoonhouder meegeleverd zodat je hem gemakkelijk met je iPhone gebruikt. Ook handig: je laadt hem op met – jawel – usb-c.

Meer Mac game-tips

Wil je in de toekomst meer game-tips voor Mac, iPad en iPhone? Houd dan de iPlay-rubriek in de gaten! En wil je nog meer tips voor je Apple-apparaten? Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!