Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van

iPlay: Fortnite is terug op iPhone en iPad – en zo speel je het!

Auteur: Ward Edema
0 reacties
Fortnite iPhone


Lees verder na de advertentie

Het is inmiddels al meer dan 1,5 jaar geleden dat Fortnite uit de App Store werd gehaald, maar nu is het éíndelijk weer mogelijk om het spel te spelen op je iPhone en iPad. Zo doe je dat!

Fortnite iPhone

Fortnite werd in augustus 2020 uit de App Store gehaald door onenigheid tussen Apple en Fornite-ontwikkelaar Epic Games. Epic voegde namelijk – zonder toestemming van Apple – een betalingssysteem toe dat buiten de App Store om werkt. Dit is volgens de regels van de App Store niet toegestaan, waarna Apple genoodzaakt was om de app niet meer aan te bieden.

Hoewel Epic Games de beslissing nog heeft aangevochten, ordeelde de rechter dat Apple niet verplicht is om Fortnite terug te brengen naar de App Store. Daarmee leek het alsof de populaire game nooit meer naar de iPhone en iPad zou komen.

Xbox Cloud Gaming

Xbox Cloud Gaming Fortnite


kooptip

Nu is er eindelijk tóch weer een manier om het spel te spelen op je iPhone en iPad. En het is volledig gratis! Je hebt er wel een Microsoft-account en internetverbinding voor nodig. Het werkt namelijk via Xbox Cloud Gaming, een clouddienst van Microsoft.

Je speelt Fortnite op de iPhone en iPad zo:

  1. Open de Xbox Cloud Gaming-website in Safari.
  2. Voeg de website toe aan je thuisscherm. Dit doe je via de Deel-knop (vierkantje met een pijl naar boven). Tik vervolgens in het Deel-menu op ‘Zet op beginscherm>Voeg toe’.
  3. Open ‘Cloud Gaming’ op je thuisscherm.
  4. Tik op ‘Gratis spelen’ bij Fortnite.
  5. Selecteer ‘Aanmelden’ en log in met je Microsoft-account.
  6. Tik op ‘Spelen’ en zorg ervoor dat je je apparaat horizontaal houdt.

Meer game-tips

Wil je in de toekomst meer game-tips voor iPhone, iPad en Mac? Houd dan de iPlay-rubriek in de gaten! En wil je nog meer tips voor je Apple-apparaten? Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!