Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

10 dingen die je met je iPhone X geprobeerd moet hebben

Auteur: Daan Jeuken
0 reacties
oledschermen van LG


Lees verder na de advertentie

Ben jij de gelukkige om vandaag al een iPhone X bemachtigd te hebben? Dan ben je vast al druk bezig om alle toffe nieuwe iPhone X functies te ontdekken. We helpen je graag op weg met de 10 dingen die je met je iPhone X geprobeerd móét hebben.

TrueDepth module iPhone X

1. Razendsnel ontgrendelen


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Face ID is niet alleen veel veiliger dan Touch ID, het is ook sneller. Maar dan moet je wel op de goede manier ontgrendelen. Let vooral niet op het slotje, die dient slechts ter indicatie, en doe alsof Face ID helemaal niet bestaat. De juiste methode: til de iPhone X omhoog – dankzij ‘raise to wake’ licht het scherm op – en veeg omhoog. Voilà, Face ID heeft zijn werk al gedaan en de iPhone ontgrendeld! Heb je hem al opgetild en is het scherm niet opgelicht? Tik dan onder aan het scherm en veeg direct omhoog.

2. Meldingen op beginscherm

Eindelijk heeft Apple het privacy-probleem rondom berichten op het vergrendelscherm getackeld. Ja, je wilde de meldingen daar wel hebben. Maar nee, je wilde niet dat iedereen alle berichtjes van je onontgrendelde iPhone kon lezen. Dat is nu gefixt. Meldingen verschijnen voortaan anoniem op het vergrendelscherm: ‘Je hebt een Facebook-bericht.’ Maak je vervolgens oogcontact met je iPhone X, dan wordt de inhoud zichtbaar.

[relatedissue]

3. Maak Animoji

Animoji iPhone X

De beste demonstratie van hoe goed de frontcamera’s van de iPhone zijn, geven de Animoji. Het leek bij de keynote misschien een beetje een gimmick, maar als je er eenmaal mee gaat spelen, merk je hoe leuk de Animoji stiekem zijn. Lees ook ons artikel over Animoji maken. Voor nu een extra tip: heeft je oma een iPad? Stuur haar een pratende drol. Ze weet niet wat ze ziet.

4. De notch in foto’s en films

Foto: 9to5mac

De notch, de inkeping boven aan het scherm, is voer voor discussie. In sommige apps is hij niet hinderlijk, bij foto’s en films kan de notch een deel van het beeld bedekken. Dat is gelukkig te omzeilen. Films worden standaard notch-loos getoond; wil je fullscreen, dubbeltik dan op het scherm. Bij foto’s geldt dat ze in standaardformaat worden gecentreerd en de notch niet bereiken. Heb je echter breedbeeldfoto’s, zoals panorama’s, dan wordt er een hap uit genomen. En daar is niets aan te doen.

5. Ontdek de nieuwe veeggebaren van de iPhone X

iPhone X beginscherm

Na tien jaar neemt Apple rigoureus afscheid van de thuisknop. Om dit gemis op te vullen zit iOS vol met nieuwe veeggebaren, speciaal voor de iPhone X. We hebben de belangrijkste veeggebaren voor je op een rij gezet.

6. Siri oproepen via de aan/uit-knop

De snelste manier om Siri op te roepen is door ‘Hé Siri’ te roepen. Gebruikte jij de thuisknop altijd? Houd op de X de aan/uit-knop even ingedrukt.

7. Dubbele beeldstabilisatie

Ga achter op een fiets zitten die over een kasseienstrook rijdt en maak een filmpje. Dan kun je op en top genieten van de geweldige optische beeldstablisatie. De iPhone 8 Plus heeft op een van de twee camera’s stabilisatie, de X op beide.

8. Portretbelichting

iPhone 8 plus portretbelichting

De dubbele camera van de Plus-iPhones maakte de speciale portretmodus mogelijk. De iPhone X (en de 8) hebben hierbij een extra mogelijkheid: portretbelichting. Dit werkt heel eenvoudig: veeg in de Camera-app naar ‘Portret’ en maak een portretfoto. Open deze vervolgens in Foto’s, tik op ‘Wijzig’ en veeg over de foto voor de verschillende belichtingen.

9. Portretselfies

Bonusfunctie voor de iPhone X: ook de selfie-camera kan portretfoto’s maken. Dat heeft de iPhone 8 dan weer niet. Je maakt ze door in de Camera-app naar de portretmodus te gaan, van camera te wisselen en met de volumeknoppen een selfie te maken.

10. Bekijk Apple.com

De laatste tip is een heel bijzondere. Surf op je iPhone X naar www.apple.nl en klik onder de iPhone X op ‘Bestel’. Ga naar ‘Selecteer’ en kies daar jouw kleur. Onder beide opslagcapaciteiten zie je hoe lang mensen die nu de X bestellen nog moeten wachten voordat ze hem krijgen. Haha – en jij hebt ‘m al!