Terug naar Video Apple: zo werkt portretbelichting op de iPhone 8 Plus en iPhone X
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Video Apple: zo werkt portretbelichting op de iPhone 8 Plus en iPhone X

Door Laura Grootaarts26 oktober 2017 10:322 min. leestijd0

De iPhone 8 Plus heeft voor mensen die graag fotograferen iets moois te bieden: portretbelichting (portrait lighting). Ook de iPhone X die vanaf morgen te bestellen is, krijgt deze functie. Maar hoe werkt het precies? En wat voor effecten kun je er precies mee bereiken? Apple legt in twee korte video’s uit het je de mooiste portretfoto’s maakt en hoe je ze later nog bewerkt.

iPhone 8 plus portretbelichting

Portretbelichting iPhone 8 Plus en iPhone X

De iPhone 8 en de iPhone X hebben een dubbele camera waarmee je portretfoto’s maakt – alsof ze in een professionele fotostudio gemaakt zijn. De functie is nog in bèta, en dat betekent dat er de komende maanden nog zeker verbeteringen gaan komen. Maar het werkt op die moment toch ook al bijzonder goed. In de eerste video laat Apple zien hoe je een portretfoto maakt en hoe je daarbij kiest uit de verschillende belichtingseffecten: natuurlijk licht, studiolicht, contourlicht, toneellicht en toneellicht mono.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Heb je een portretfoto gemaakt maar ben je uiteindelijk toch niet helemaal tevreden? Geen probleem, want je kunt achteraf het effect nog altijd aanpassen. Ook hierover heeft Apple een video gemaakt:

Niet op de iPhone 7 Plus

Portretbelichting is alleen mogelijk op de iPhone 8 Plus en de iPhone X. De iPhone 7 Plus heeft ook een portretfunctie, maar die is minder geavanceerd: je kunt hierbij wel spelen met scherptediepte, maar niet met de belichting. Waarom de 7 Plus deze functie niet heeft, is onduidelijk. Het zou kunnen dat Apple zo de verkoop van de nieuwste iPhones probeert stimuleren, maar het is ook mogelijk dat de iPhone 7 eenvoudigweg niet krachtig genoeg is voor deze optie.

Verkrijgbaarheid iPhone 8 en iPhone X

De iPhone 8 Plus en de iPhone X zijn door Apple begin september aangekondigd. De iPhone 8 is inmiddels al volop verkrijgbaar. De iPhone X gaat op vrijdag 27 oktober in de voorverkoop. Op vrijdag 3 november ligt het nieuwe toestel van Apple dan ook echt in de winkels. De iPhone X ziet er compleet anders uit dan zijn voorgangers doordat het scherm de complete voorkant van het toestel beslaat. Ook is het de eerste iPhone die je ontgrendelt met Face ID (gezichtsherkenning).

Lees ook onze dossiers over de iPhone 8 en de iPhone X.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar