Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Video Apple: zo werkt portretbelichting op de iPhone 8 Plus en iPhone X

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iPhone 8 plus portretbelichting


Lees verder na de advertentie

De iPhone 8 Plus heeft voor mensen die graag fotograferen iets moois te bieden: portretbelichting (portrait lighting). Ook de iPhone X die vanaf morgen te bestellen is, krijgt deze functie. Maar hoe werkt het precies? En wat voor effecten kun je er precies mee bereiken? Apple legt in twee korte video’s uit het je de mooiste portretfoto’s maakt en hoe je ze later nog bewerkt.

Portretbelichting iPhone 8 Plus en iPhone X

De iPhone 8 en de iPhone X hebben een dubbele camera waarmee je portretfoto’s maakt – alsof ze in een professionele fotostudio gemaakt zijn. De functie is nog in bèta, en dat betekent dat er de komende maanden nog zeker verbeteringen gaan komen. Maar het werkt op die moment toch ook al bijzonder goed. In de eerste video laat Apple zien hoe je een portretfoto maakt en hoe je daarbij kiest uit de verschillende belichtingseffecten: natuurlijk licht, studiolicht, contourlicht, toneellicht en toneellicht mono.

https://youtu.be/-Cb222zDCTU

Heb je een portretfoto gemaakt maar ben je uiteindelijk toch niet helemaal tevreden? Geen probleem, want je kunt achteraf het effect nog altijd aanpassen. Ook hierover heeft Apple een video gemaakt:


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

https://youtu.be/dh0QNCqBkMI

Niet op de iPhone 7 Plus

Portretbelichting is alleen mogelijk op de iPhone 8 Plus en de iPhone X. De iPhone 7 Plus heeft ook een portretfunctie, maar die is minder geavanceerd: je kunt hierbij wel spelen met scherptediepte, maar niet met de belichting. Waarom de 7 Plus deze functie niet heeft, is onduidelijk. Het zou kunnen dat Apple zo de verkoop van de nieuwste iPhones probeert stimuleren, maar het is ook mogelijk dat de iPhone 7 eenvoudigweg niet krachtig genoeg is voor deze optie.

Verkrijgbaarheid iPhone 8 en iPhone X

De iPhone 8 Plus en de iPhone X zijn door Apple begin september aangekondigd. De iPhone 8 is inmiddels al volop verkrijgbaar. De iPhone X gaat op vrijdag 27 oktober in de voorverkoop. Op vrijdag 3 november ligt het nieuwe toestel van Apple dan ook echt in de winkels. De iPhone X ziet er compleet anders uit dan zijn voorgangers doordat het scherm de complete voorkant van het toestel beslaat. Ook is het de eerste iPhone die je ontgrendelt met Face ID (gezichtsherkenning).

Lees ook onze dossiers over de iPhone 8 en de iPhone X.