Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

‘iPhone SE 2022 met 5G? Die is er sneller dan je denkt!’

Auteur: Laura Grootaarts
2 reacties
black Friday iPhone se 2020


Lees verder na de advertentie

Ben je in de markt voor een nieuwe iPhone SE? Er komt een nieuwe generatie aan! In het eerste kwartaal van 2022 zou de nieuwe versie van Apple’s budget-model te koopt moeten zijn, schrijft het Taiwanese onderzoeksbureau TrendForce. Wat is er al bekend over de iPhone SE 2022?

iPhone SE 2022: 5G en een snellere chip

De nieuwe iPhone SE krijgt waarschijnlijk geen nieuw design. Het ontwerp is vergelijkbaar met dat van de iPhone SE 2020 – en dat toestel was gebaseerd op de iPhone 8. Dat betekent: een 4,7-inch iPhone met het klassieke design, oftewel brede randen en een thuisknop met Touch ID. Apple zou van plan zijn om tussen de 25 en de 30 miljoen exemplaren van de iPhone SE 2022 te produceren.

De nieuwe iPhone SE krijgt waarschijnlijk een A15 Bionic-chip, zodat hij zich kan meten met de meest recente iPhone. Dat is de iPhone 13. Ook krijgt de iPhone SE voor het eerst ondersteuning voor 5G, zodat je supersnel mobiel internet op je telefoon hebt. Apple probeert hiermee een positie te veroveren in het middensegment voor smartphones met 5G, zo zegt TrendForce.

iPhone SE release date

Wanneer we de nieuwe iPhone precies mogen verwelkomen? Reken op het voorjaar. De iPhone SE verschijnt mogelijk in maart, en dat past ook bij de eerder verschenen generaties van de iPhone SE.


kooptip

Er zijn ook geruchten geweest over een nieuwe en grotere iPhone SE: deze verschijnt op zijn vroegst in 2022. De allereerste SE verscheen in 2016, en is inmiddels vervangen door de iPhone SE 2020. Dit is op dit moment de goedkoopste iPhone in het Apple-assortiment met een startprijs van minder dan 500 euro. Het is ook nog de enige iPhone met een thuisknop en Touch ID in plaats van Face ID.

Lees meer in ons iPhone SE 2022-dossier

Bron: MacRumors