Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Automatische helderheid stuk als je iPhone gerepareerd is door een onofficiële partij

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iPhone X accessoires


Lees verder na de advertentie

Het blijkt maar weer eens dat het niet handig is om je iPhone te laten repareren door een partij buiten Apple om. Is het scherm vervangen, dan werkt in veel gevallen het automatisch aanpassen van de helderheid niet meer. Eerder deze week bleek ook al dat na een dergelijke reparatie het aanraakscherm van de iPhone 8 niet meer goed functioneert.

iPhone schermreparatie bug

Schermreparatie iPhone 8 (Plus) en iPhone X

In dit nieuwe geval gaat het om de iPhone 8, de iPhone 8 Plus en de iPhone X waarop iOS 11.1, 11.2 of 11.3 draait, zo meldt Engadget. Als een niet-geautoriseerde partij het scherm vervangt, dan werkt de lichtsensor daarna plotseling niet meer naar behoren: hij is niet defect, maar wordt gewoon uitgeschakeld. Zélfs als er daarbij gebruik is gemaakt van originele Apple-onderdelen. Wordt dezelfde reparatie uitgevoerd door Apple, of door een officiële partner van Apple? Dan is er niets aan de hand.

iPhone schermreparatie: bug of feature?

Apple heeft nog niet gereageerd op de situatie. Op dit moment is nog niet duidelijk of dit probleem een bug is in iOS 11 of een bewust ingebouwde feature. Een feature in die zin dat Apple er alles aan doet om reparaties in eigen beheer te laten uitvoeren, want die nazorg is natuurlijk lucratief. In dat geval gaat Apple gaat natuurlijk nooit toegeven wat er aan de hand is. Een paar jaar terug was er een soortgelijk twijfelgeval met vervangen Touch ID-knoppen. iPhone-gebruikers die hun thuisknop lieten vervangen door een externe partij, kregen dan de melding Error 53 op het scherm.

Automatische helderheid inschakelen


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Misschien wist je niet eens dat de iPhone een functie voor automatische helderheid heeft. Gek genoeg vind je dit bij de instellingen niet onder ‘Beeldscherm en helderheid’, maar onder ‘Algemeen>Toegankelijkheid>Aangepaste weergave’. Hier moet de schakelaar achter ‘Pas automatisch aan’ op groen staan.