Terug naar Automatische helderheid stuk als je iPhone gerepareerd is door een onofficiële partij
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Automatische helderheid stuk als je iPhone gerepareerd is door een onofficiële partij

Door Laura Grootaarts12 april 2018 10:312 min. leestijd0

Het blijkt maar weer eens dat het niet handig is om je iPhone te laten repareren door een partij buiten Apple om. Is het scherm vervangen, dan werkt in veel gevallen het automatisch aanpassen van de helderheid niet meer. Eerder deze week bleek ook al dat na een dergelijke reparatie het aanraakscherm van de iPhone 8 niet meer goed functioneert.

iPhone schermreparatie bug

Schermreparatie iPhone 8 (Plus) en iPhone X

In dit nieuwe geval gaat het om de iPhone 8, de iPhone 8 Plus en de iPhone X waarop iOS 11.1, 11.2 of 11.3 draait, zo meldt Engadget. Als een niet-geautoriseerde partij het scherm vervangt, dan werkt de lichtsensor daarna plotseling niet meer naar behoren: hij is niet defect, maar wordt gewoon uitgeschakeld. Zélfs als er daarbij gebruik is gemaakt van originele Apple-onderdelen. Wordt dezelfde reparatie uitgevoerd door Apple, of door een officiële partner van Apple? Dan is er niets aan de hand.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

iPhone schermreparatie: bug of feature?

Apple heeft nog niet gereageerd op de situatie. Op dit moment is nog niet duidelijk of dit probleem een bug is in iOS 11 of een bewust ingebouwde feature. Een feature in die zin dat Apple er alles aan doet om reparaties in eigen beheer te laten uitvoeren, want die nazorg is natuurlijk lucratief. In dat geval gaat Apple gaat natuurlijk nooit toegeven wat er aan de hand is. Een paar jaar terug was er een soortgelijk twijfelgeval met vervangen Touch ID-knoppen. iPhone-gebruikers die hun thuisknop lieten vervangen door een externe partij, kregen dan de melding Error 53 op het scherm.

Automatische helderheid inschakelen

Misschien wist je niet eens dat de iPhone een functie voor automatische helderheid heeft. Gek genoeg vind je dit bij de instellingen niet onder ‘Beeldscherm en helderheid’, maar onder ‘Algemeen>Toegankelijkheid>Aangepaste weergave’. Hier moet de schakelaar achter ‘Pas automatisch aan’ op groen staan.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar