Terug naar Je iPhone 8 laten repareren door een derde partij? Doe maar niet
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Je iPhone 8 laten repareren door een derde partij? Doe maar niet

Door Koen van Ekeren10 april 2018 11:242 min. leestijd0

Veel iPhone 8-gebruikers die hun scherm hebben laten vervangen door een derde partij, kwamen bij het installeren van iOS 11.3 voor een onaangename verrassing te staan. Het aanraakscherm bleek plotseling niet meer te werken.

iPhone 8 repareren door een derde partij

iPhone 8 aanraakscherm

Vorig jaar gebeurde er al iets soortgelijks bij de iPhone 7. Gebruikers die het scherm hadden laten vervangen door een derde partij, en later een tussentijdse update installeerden, merkten in veel gevallen dat Touch ID stopte met werken.

Nu gebeurt dit bij iPhone 8-gebruikers, maar dan bij het aanraakscherm. Volgens Vice lijkt het probleem te ontstaan door een microchip die het scherm van stroom voorziet. Zodra een derde partij het scherm repareert, moeten zij deze chip ook bijwerken. Doen zij dit niet, reageert een iPhone 8 met iOS 11.3 mogelijk niet meer op aanraking.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Daarmee lijkt Apple klanten te willen ontmoedigen om een iPhone-reparatie door een derde partij te laten uitvoeren. Of Apple het probleem in een toekomstige iOS-update verhelpt, is nog maar de vraag.

Repareren door een derde partij

Wanneer je iPhone-scherm aan diggelen is, is het verleidelijk om het scherm te laten maken bij een goedkope telefoonzaak. Bij Apple is dat namelijk duur: het vervangen van een iPhone-scherm kost zeker 160 euro. Heb je een iPhone X, betaal je zelfs €321,10.

Toch is dit bij een nieuw toestel de verstandigste optie. Wanneer je je iPhone laat repareren door een derde partij loop je het risico dat het toestel volledig onbruikbaar wordt. Bovendien vervangen externe partijen het scherm door een niet-origineel display. Deze reageren vaak minder goed op aanraking en ogen minder fraai. Daarnaast kan dit leiden tot garantieproblemen.

Wanneer je iPhone ouder dan twee jaar is – en je garantie verlopen is – kun je de plaatselijke telefoonboer overwegen. Die keuze wordt gemakkelijker wanneer je iPhone ook niet meer de snelste is en je weet dat je toch binnen één jaar overstapt naar een nieuwer model.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar