Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

'Apple werkt aan iPhone met speciale gebarenbediening'

Auteur: Koen van Ekeren
1 reacties
iPhone met gebarenbediening


Lees verder na de advertentie

Met de iPhone X presenteerde Apple een radicaal vernieuwde iPhone, maar er komen mogelijk nog meer ingrijpende ontwerpwijzigingen aan. Volgens Bloomberg experimenteert Apple met een nieuwe besturingstechniek, waarmee je een iPhone bedient door met je vingers over het toestel te ‘zweven’.

iPhone met gebarenbediening

Met de nieuwe techniek zou je een iPhone moeten bedienen door je vinger vlak boven het scherm te bewegen, zonder deze aan te raken. Met behulp van een extra gevoeligheid dat in het scherm is ingebouwd, kan de iPhone detecteren hoe ver de vinger verwijderd is van het scherm.

Volgens Bloomberg bevindt dit project zich nog in een experimentele fase en is het nog niet zeker dat Apple de contactloze bediening daadwerkelijk gaat gebruiken. En als het zover komt, duurt het nog tenminste twee jaar voordat de gebarenbediening klaar is voor bijvoorbeeld een iPhone.

Het idee van gebarenbediening is niet helemaal nieuw. Samsung ontwikkelde eerder het ‘Air Gesture’. Bij deze techniek wordt een gebarensensor gebruikt om bewegingen te registreren. De gebarenbediening van Apple zou anders werken, maar meer dan dat de techniek in het scherm is verwerkt, meldt Bloomberg niet.

iPhone met gebogen oled-scherm


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

De contactloze bediening is niet het enige waarmee Apple experimenteert. De tech-reus zou ook werken aan een iPhone met een compleet gebogen scherm. De schermen zouden van boven naar beneden geleidelijk naar binnen buigen. Dat is anders dan bij de nieuwste Samsung-modellen, waarbij de kromming alleen bij de randen zit.

Ook dit gebogen scherm zou gemaakt zijn van oled. Deze schermtechnologie is een stuk flexibeler dan de lcd-displays die eerder werden gebruikt. Schermen kunnen hierdoor eenvoudig een kromming krijgen, of zelfs opvouwbaar zijn. Maar ook met de gebogen iPhone moeten we nog even geduld hebben: de ontwikkeling zou nog zeker twee tot drie jaar duren.