Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Op reis buiten de EU? Dan verlies je deze iPhone-functie

Auteur: Ward Edema
0 reacties
iPhone-functie buiten EU

Wanneer je op reis gaat buiten de EU, dan verlies je sinds iOS 17.4 een iPhone-functie. Om deze functie gaat het.

Lees verder na de advertentie

iOS 17.4 is uit

Met iOS 17.4, een update die sinds gisteravond beschikbaar is, krijgt je iPhone er heel wat functies bij. Podcasts maakt nu doorzoekbare transcripten aan van alles wat er wordt besproken en er zijn flink wat nieuwe emoji’s, maar de belangrijkste nieuwe features hebben te maken met nieuwe Digital Markets Act van de EU.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Zo is het voor het eerst mogelijk om apps van alternatieve appwinkels te installeren, kun je webbrowsers met andere engines gebruiken (in plaats van Apple’s WebKit-engine), en kun je de NFC-chip in je iPhone eindelijk voor betaalmethoden buiten Apple Pay gebruiken. Maar één van die nieuwe functies wordt gedeactiveerd zodra je de EU verlaat!

kooptip

iPhone-functie verdwijnt buiten de EU

In een nieuwe supportpagina van Apple wordt aangegeven dat als je de EU ’te lang’ verlaat, je bepaalde functies omtrent de alternatieve appwinkels verliest. Je kunt dan geen nieuwe appwinkels meer installeren, en nog belangrijker is dat het dan ook niet meer mogelijk is om apps van buiten de App Store te updaten.

Hoe lang ’te lang’ is, geeft Apple niet aan. Als je slechts op korte termijn buiten de EU bent, bijvoorbeeld op doorreis door Zwitserland of een weekendje weg naar het Verenigd Koninkrijk, dan blijven de functies nog wel in stand.

iOS 17.4 downloaden

Voordat je gaat updaten …

Ga je je iPhone updaten naar iOS 17.4? Dit is het moment om hem even op te schonen. Bijvoorbeeld met CleanMyPhone van MacPaw. Deze slimme app ruimt op basis van AI je fotobibliotheek op, zodat er weer ruimte vrijkomt op je telefoon. Je kunt de app gratis uitproberen: negeer de buttons en tik steeds linksboven op het kruisje.

iOS 17.4 is vanaf nu te downloaden voor de iPhone XS en nieuwer via ‘Instellingen>Algemeen>Software-update’. De eerste alternatieve appwinkels worden vanaf later deze week verwacht, wanneer de nieuwe wetgeving van de EU officieel ingaat. Een overzicht van alle nieuwe features van iOS 17 vind je in ons artikel: iOS 17.4: nieuwe functies voor jouw iPhone.