Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van
nieuws iPhone 12 (Pro)

Het is september! Maar komt er een iPhone-event?

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
Apple Event 2020 liveblog


Lees verder na de advertentie

De maand van nieuwe iPhones is weer aangebroken! Of tenminste: als Apple vasthoudt aan zijn jaarlijkse traditie. Al sinds 2012 vindt het iPhone-event stelselmatig plaats in de tweede week van september. Maar of dat ook dit jaar bij de iPhone 12 gaat gebeuren, is nog onzeker.

iPhone-event: september of later?

Het coronavirus heeft een grote impact op de tech-wereld – zo ook bij Apple. Het testproces van de iPhone 12 was flink vertraagd en er is een tekort aan onderdelen. Hierdoor zijn de nieuwe toptoestellen dit jaar een paar weken later verkrijgbaar dan we gewend zijn, zo bevestigde Apple al eerder.

Apple kan dan alsnog opteren voor een onthulling in september, maar volgens leaker Jon Prosser is dat niet wat het bedrijf uit Cupertino gaat doen. Hij voorspelde al eerder dat Apple de keynote uitstelt en mikt op een iPhone-event op 12 oktober.

Nu worden de geruchten over een iPhone-event in oktober opnieuw gevoed. Het wisselend betrouwbare Macotakara meldt namelijk dat het Apple-event met de iPhone 12 en Apple Watch Series 6 later in oktober plaatsvindt. Ook de AirTag zou dan volgens de Japanse website worden aangekondigd.

Uitnodiging


kooptip

De kans is dus groot dat Apple breekt met zijn traditie, waarin nieuwe iPhones in september worden gepresenteerd. Een onthulling in de tweede week van september lijken we zelfs al te kunnen uitsluiten. In de afgelopen jaren stuurde Apple bijna twee weken voorafgaand aan het event een officiële uitnodiging, waarin de datum van het special event wordt bekendgemaakt. Die uitnodiging is er nog niet geweest.

Verwachtingen

Het iPhone-event belooft dit jaar een spektakel te worden, want er worden liefst vier nieuwe iPhones verwacht. Twee daarvan volgen de iPhone 11 op: de iPhone 12 en iPhone 12 Max. Ook komen er opnieuw twee geavanceerdere Pro-modellen: de iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max.

Welke onthullingen Apple daarnaast in petto heeft, is gissen. Een Apple Watch lijkt logisch, maar Prosser verwacht op 7 september al een aankondiging, via een persbericht. Dit zou ook gelden voor een nieuwe iPad. Andere kandidaten zijn de AirPods Studio, AirPower en Apple TV. Ook maakt Apple de releasedatum van iOS 14, iPadOS 14 en macOS Big Sur bekend.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste Apple-nieuws? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: Macotakara