Terug naar ‘AirPods Studio gebruikt nekdetectie om muziek te pauzeren’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘AirPods Studio gebruikt nekdetectie om muziek te pauzeren’

Door Laura Grootaarts14 mei 2020 09:362 min. leestijd0

De over-ear koptelefoon van Apple komt eraan! Eerder deze week werd de mogelijke naam al bekend: AirPods Studio. Inmiddels zijn er nog meer details over deze koptelefoon naar buiten gekomen.

AirPods Studio

AirPods Studio: nekdetectie

De AirPods Studio zouden volgens 9to5Mac nekdetectie krijgen: sensoren merken of de koptelefoon op je hoofd zit of om je nek hangt. Hang je de koptelefoon even om je nek, dan pauzeert de muziek automatisch. Plaats je hem terug op je hoofd, dan begint de muziek weer. De functie is enigszins vergelijkbaar met oordetectie van de huidige AirPods-modellen: haal je een van de AirPods uit je oor, dan wordt de muziek gepauzeerd en later weer hervat. Haal je beide AirPods uit je oor, dan stopt de muziek.

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

• Blijf altijd verbonden, ook zonder iPhone!
• Alleen mogelijk met een mobiel abonnement van T-Mobile

Je kunt ‘m niet verkeerd om dragen

Het zal je vast eens gebeurd zijn dat je een koptelefoon verkeerd om op je hoofd hebt gezet: links en rechts verwisseld. Snel omdraaien dan, zodat de juiste oorschelp weer op het juiste oor zit. Bij de AirPods Studio zou het niet uitmaken hoe je hem draagt, de oorschelpen registreren zelf of ze op je linker- of op je rechteroor zijn geplaatst. De weergave van de audio wordt daar meteen op aangepast. Je kunt ze dus niet verkeerd op je hoofd zetten.

Overige functies

De AirPods Studio krijgen net zoals de AirPods Pro ruisonderdrukking en een transparantiemodus waarmee je geluiden uit je omgeving toelaat. Het koppelen met je iPhone gebeurt zo goed als automatisch en de koptelefoon reageert op het spraakcommando ‘Hé Siri’. Eerdere geruchten spreken over twee AirPods Studio-versies; een sportieve met lichte en ademende materialen en een luxere in lederlook. De koptelefoon zou een modulair ontwerp krijg, zodat je bijvoorbeeld de oorkussens kunt verwisselen. 9to5Mac voegt daar nu nog aan toe dat de koptelefoon waarschijnlijk in twee kleuren verkrijgbaar is.

Het is heel goed mogelijk dat Apple’s nieuwe koptelefoon al op korte termijn in de winkels ligt. Mogelijk wordt hij gepresenteerd tijdens de WWDC, Apple’s conferentie voor ontwikkelaars. Die start dit jaar op 22 juni. Wil je op de hoogte blijven, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Bron: 9to5Mac

Beeld: Curved

De nieuwe iPhone 14: Krijg nu tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12

De nieuwe iPhone 14: Krijg nu tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12

• Én tot €10 korting per maand!
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
AirPods
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar