Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

‘AirPods Studio gebruikt nekdetectie om muziek te pauzeren’

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
AirPods Studio


Lees verder na de advertentie

De over-ear koptelefoon van Apple komt eraan! Eerder deze week werd de mogelijke naam al bekend: AirPods Studio. Inmiddels zijn er nog meer details over deze koptelefoon naar buiten gekomen.

AirPods Studio: nekdetectie

De AirPods Studio zouden volgens 9to5Mac nekdetectie krijgen: sensoren merken of de koptelefoon op je hoofd zit of om je nek hangt. Hang je de koptelefoon even om je nek, dan pauzeert de muziek automatisch. Plaats je hem terug op je hoofd, dan begint de muziek weer. De functie is enigszins vergelijkbaar met oordetectie van de huidige AirPods-modellen: haal je een van de AirPods uit je oor, dan wordt de muziek gepauzeerd en later weer hervat. Haal je beide AirPods uit je oor, dan stopt de muziek.

Je kunt ‘m niet verkeerd om dragen

Het zal je vast eens gebeurd zijn dat je een koptelefoon verkeerd om op je hoofd hebt gezet: links en rechts verwisseld. Snel omdraaien dan, zodat de juiste oorschelp weer op het juiste oor zit. Bij de AirPods Studio zou het niet uitmaken hoe je hem draagt, de oorschelpen registreren zelf of ze op je linker- of op je rechteroor zijn geplaatst. De weergave van de audio wordt daar meteen op aangepast. Je kunt ze dus niet verkeerd op je hoofd zetten.

Overige functies

De AirPods Studio krijgen net zoals de AirPods Pro ruisonderdrukking en een transparantiemodus waarmee je geluiden uit je omgeving toelaat. Het koppelen met je iPhone gebeurt zo goed als automatisch en de koptelefoon reageert op het spraakcommando ‘Hé Siri’. Eerdere geruchten spreken over twee AirPods Studio-versies; een sportieve met lichte en ademende materialen en een luxere in lederlook. De koptelefoon zou een modulair ontwerp krijg, zodat je bijvoorbeeld de oorkussens kunt verwisselen. 9to5Mac voegt daar nu nog aan toe dat de koptelefoon waarschijnlijk in twee kleuren verkrijgbaar is.


kooptip

Het is heel goed mogelijk dat Apple’s nieuwe koptelefoon al op korte termijn in de winkels ligt. Mogelijk wordt hij gepresenteerd tijdens de WWDC, Apple’s conferentie voor ontwikkelaars. Die start dit jaar op 22 juni. Wil je op de hoogte blijven, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Bron: 9to5Mac

Beeld: Curved