Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

‘Nieuwe Apple TV 4K kan er op elk moment zijn’

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
4K Apple TV 2020


Lees verder na de advertentie

Er gingen al geruchten dat Apple werkt aan een nieuwe versie van de Apple TV 4K, en volgens een betrouwbare tech-journalist is deze inmiddels klaar om te worden verscheept. De kans lijkt dus groot dat we op korte termijn een nieuwe Apple TV kunnen verwachten.

Nieuwe Apple TV 4K

4K Apple TV 2020

Op dit moment verkoopt Apple twee Apple TV-kastjes: de Apple TV HD en Apple TV 4K. Voor de laatste komt er snel een vernieuwing aan, want hij is klaar om te worden verscheept. Dit laat de inmiddels gerenommeerde Apple-lekker Jon Prosser via Twitter weten. En dat is niet het enige wat Prosser weet.


kooptip

De Apple TV zou een stuk krachtiger worden en voorzien zijn van de A12 Bionic-chip, de processor van de iPhone XS en XS Max. Nu beschikt de Apple TV 4K nog over de A10 Bionic. Met de krachtige chip moet het kastje nog een stuk geschikter worden voor het spelen van games, zoals die van Apple Arcade. De timing is wat dat betreft goed, want consoles zijn in deze tijd niet aan te slepen. Een Apple TV is dan een leuk alternatief.

Verder meldt Prosser dat de 4K Apple TV 2020 er komt met meer opslag: 64 GB of 128 GB. Nu heb je nog de keuze uit 32 of 64. Verder blijft het ontwerp hetzelfde; we kunnen dus weer een zwart doosje met afgeronde hoeken verwachten. Het is niet bekend wat er met de prijs gaat gebeuren. De Apple TV 4K heeft op dit moment een vanafprijs van € 199.

tvOS 14

Naast de processor en meer opslagcapaciteit worden er geen grote veranderingen verwacht. Wel lijkt tvOS dit najaar een relatief grote update te krijgen. Er komt bijvoorbeeld een kindermodus waarbij je je kinderen een eigen account kunt geven. Ook is het de verwachting dat Schermtijd naar de Apple TV komt, waarmee je in de gaten houdt hoeveel tijd je kinderen spenderen aan de Apple TV.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!