Terug naar iPhone batterij vervangen: zo hoog zijn de kosten sinds 1 maart
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iPhone batterij vervangen: zo hoog zijn de kosten sinds 1 maart

Door Koen van Ekeren2 maart 2023 17:124 min. leestijd0

Denk je eraan om de iPhone batterij te vervangen, omdat de accu z’n beste tijd heeft gehad? In deze tip lees je wanneer een iPhone batterij vervangen een goed idee is, hoe je dit laat doen en wat de prijzen zijn.

iPhone beste batterij

iPhone batterij vervangen

Het is onvermijdelijk als je een iPhone hebt: de batterijduur wordt steeds korter. Wat je ook doet. Elke keer dat je de batterij van je iPhone oplaadt, wordt er een cyclus voltooid. Bij elke volledige laadcyclus neemt de capaciteit een klein beetje af. Dit betekent dat de batterij minder vol kan worden opgeladen.

De iPhone 13 nu tot €393 voordeel!

De iPhone 13 nu tot €393 voordeel!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Volgens Apple kan de lithium-ionbatterij die in de iPhone zit, zo’n 500 keer volledig worden opgeladen. Hierbij gaat het om volledige laadcycli. Je hebt één laadcyclus doorlopen als je 100 procent van de batterijcapaciteit hebt gebruikt. Tot 500 keer volledig opladen is de iPhone-batterij waarschijnlijk nog goed genoeg. Ga je eroverheen, dan is het wellicht tijd om de batterij te vervangen.

Wanneer iPhone batterij vervangen?

Wil je weten of je er goed aan doet om de iPhone-batterij te vervangen? In de Instellingen-app van de iPhone kun je de conditie van de batterij eenvoudig controleren. Dit is hoe:

  1. Open de Instellingen-app van je iPhone;
  2. Scrol naar beneden en tik op ‘Batterij’;
  3. Selecteer ‘Batterijconditie en opladen’.

Bovenaan het scherm zie je wat de ‘maximumcapaciteit’ van je iPhone is. Hoe lager dit percentage, hoe minder vol je iPhone-accu nog kan worden opgeladen. Is het percentage kleiner dan 80 procent? Dan is het een goed idee om de accu van je toestel te vervangen, of een nieuwe smartphone aan te schaffen.

Wekelijks handige iPhone-tips in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Prijzen van vervangen iPhone batterij

Op 1 maart 2023 verhoogde Apple de prijzen voor het vervangen van de batterij. Bij Apple kost het € 79 tot € 119, afhankelijk van het model. Dit zijn de prijzen voor als je je iPhone bij de officiële Apple Store laat vervangen:

ToestelPrijs
iPhone 14 batterij vervangen€119
iPhone 13 batterij vervangen€99
iPhone SE batterij vervangen€75
iPhone 12 batterij vervangen€99
iPhone 11 batterij vervangen€99
iPhone X batterij vervangen€99
iPhone 8 batterij vervangen€79
iPhone 7 batterij vervangen€79
iPhone 6 batterij vervangen€79

Het prijsverschil tussen de iPhone 14 en de oudere modellen is opmerkelijk. Zeker als je bedenkt dat de iPhone 14 zich makkelijker laat repareren dan de voorgangers. Dit omdat het glazen paneel aan de achterkant niet langer permanent aan het toestel vastzit en eenvoudig kan worden losgemaakt.

Heb je een oudere iPhone dan de iPhone 6, dan is het niet mogelijk om de batterij te vervangen. De bovenstaande prijzen zijn exclusief verzendkosten, dus als je je iPhone op laat sturen kan de prijs hoger uitvallen. Heb je AppleCare+ en is de batterijcapaciteit minder dan 80 procent, dan is het vervangen van de iPhone-batterij gratis.

Lees ook: iPhone laadt niet op? Dit is de oplossing!

Waar kan ik de iPhone batterij laten vervangen?

Het vervangen van de iPhone-batterij kan bij de Apple Store, de officiële Apple-winkel. Daarvan zijn er drie in Nederland: in Amsterdam, Den Haag en Haarlem. België heeft er een in Brussel. De vervanging kan in de Apple Store vaak ter plekke worden uitgevoerd, zodat je je iPhone maar even moet missen.

Is de Apple Store te ver weg, dan kun je de accu laten vervangen bij een erkende serviceprovider: een Apple Authorized Service Provider (AASP). Amac en Coolblue zijn daar bekende voorbeelden van. De reparaties worden uitgevoerd door gecertificeerde Apple-technici. Laat je je toestel daar repareren, dan weet je zeker dat dit op de juiste wijze gebeurt en behoud je de garantie.

Je iPhone opsturen naar Apple kan ook. Dit heeft wel een nadeel: je bent je iPhone zeker zo’n 6 tot 10 dagen kwijt.

Accu zelf vervangen

Het vervangen van je iPhone-batterij kun je ook zelf uitvoeren, maar het is belangrijk dat je weet wat je doet. Zeker bij de iPhone 13-serie en ouder vereist het specifieke tools en kennis van elektronica. Zo moet je de achterkant laseren en met een beiteltje glas verwijderen.

Sinds de iPhone 14 is het vervangen van de batterij eenvoudiger geworden, maar ook bij dit toestel is het voor de leek lastig. Het is belangrijk om de juiste accu te kopen voor je iPhone-model en om de instructies zorgvuldig te volgen. Er zijn online tal van handleidingen beschikbaar die stapsgewijze instructies geven voor het vervangen van de batterij.

Lees ook onze 26 iPhone batterij tips om te zorgen dat de accu langer meegaat.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar