Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Is jouw iPhone-batterij ook snel leeg na iOS 13? Dit kun je doen

Auteur: Koen van Ekeren
14 reacties
iPhone batterij snel leeg


Lees verder na de advertentie

Donkere modus, memoji-stickers, nieuwe bewerkingsopties voor Foto’s en nog veel meer: iOS 13 brengt veel toffe functies met zich mee. Toch is niet iedereen blij met de nieuwe software. Op Twitter spreken iPhone-gebruikers massaal van een batterij die sneller leeg raakt na iOS 13.

iOS 13 iPhone batterij snel leeg

Het zijn niet de enige iOS 13 problemen, want het besturingssysteem loopt sinds de release over van allerlei vervelende bugs. Niet voor niets heeft Apple al meerdere software-updates uitgebracht met de nodige probleemoplossingen en verbeteringen; inmiddels zijn we alweer aanbeland bij iOS 13.1.2. De meeste klachten gaan echter over een iPhone-batterij die snel leegraakt.

Dat je iPhone-batterij snel leeg raakt na iOS 13 is vervelend, maar te verklaren. Bij grote iOS-updates voert de iPhone allerlei processen op de achtergrond uit, waardoor de iPhone batterij snel leeg raakt. Het is een jaarlijks terugkerende tendens; na iOS 11 regende het ook met klachten over de iPhone batterij en in iOS 12 was het eveneens raak.

Batterij tips

Mogelijk lossen de problemen zich dus vanzelf op als je iOS 13 een tijdje op de iPhone hebt staan. Je kunt wel het volgende doen om de accuduur op te vijzelen:

  1. Kijk naar welke apps vooral verantwoordelijk zijn voor je leegtrekkende batterij. Dit check je via ‘Instellingen>Batterij’. Scrol naar beneden en je ziet een lijst met apps die het meest van de batterij vreten. Misschien kun je deze apps wat vaker links laten liggen.
  2. Schakel de energiebesparingsmodus in. Ook dit stel je in via ‘Instellingen>Batterij’, of via het Bedieningspaneel. Taken zoals het ophalen van de mail en het verversen van apps worden dan bijvoorbeeld uitgeschakeld, waardoor je iPhone-batterij het een stuk langer uithoudt.
  3. Zet de helderheid van je scherm lager: dit kan veel uitmaken voor je batterijverbruik. Ook dit kun je instellen via het Bedieningspaneel. Hier veeg je de schuif met het zonnetje naar beneden.
  4. Schakel locatievoorzieningen uit, want gps vreet enorm aan je batterij. Je stelt het in via ‘Instellingen>Privacy>Locatievoorzieningen’. Met de bovenste schuif schakel je locatievoorzieningen in één klap voor alle apps uit. Ook kun je ervoor kiezen om dit alleen voor specifieke apps te doen.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Meer van dit soort tips lees je in het artikel iPhone snel leeg? 24 tips voor een langere batterijduur.