Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

iOS 13.1.2 en iPadOS 13.1.2 zijn uit: problemen met camera en zaklamp verholpen

Auteur: Laura Grootaarts
35 reacties
iOS 13


Lees verder na de advertentie

Apple heeft zojuist wéér een software-update uitgebracht voor de iPhone en iPad: je kunt nu iPadOS en iOS 13.1.2 downloaden. De vorige update dateert nog maar van afgelopen vrijdag.

iOS 13.1.2: nog meer bugs verholpen

Met de update naar iOS 13.1.1 verhielp Apple vorige week een aantal irritante bugs. Zo was er een bug waarbij makers van externe toetsenborden je aanslagen konden volgen, en een bug die je batterij snel leeg deed lopen. Maar het was niet afdoende. Sommige gebruikers hadden bijvoorbeeld problemen met de camera, bij andere viel de bluetooth verbinding in de auto steeds weg. Daarom brengt Apple nu weer een nieuwe versie uit van iOS 13. iOS 13.1.2 bevat opnieuw probleemoplossingen en verbeteringen.

Dit zijn de release-notes van Apple:

  • Lost een fout op waarbij de voortgangsbalk voor iCloud Backup na een succesvolle back-up bleef verschijnen. (Ook voor iPadOS.)
  • Lost een probleem op waarbij de camera mogelijk niet werkt.
  • Lost een probleem op waarbij de zaklamp niet wordt geactiveerd.
  • Lost een bug op die mogelijk leidt tot verlies van beeldscherm-kalibratiegegevens.
  • Lost een probleem op waarbij Opdrachten niet konden worden uitgevoerd vanaf HomePod. (Ook voor iPadOS.)
  • Lost een probleem op waarbij Bluetooth de verbinding met bepaalde voertuigen verbreekt.

iPhone en iPad updaten

iOS en iPadOS 13.1.2 downloaden installeren gaat het snelst via je iPhone en iPad zelf. Via ‘Instellingen>Algemeen>Software-update’ kun je het besturingssysteem downloaden en installeren. Zorg ervoor dat je op een wifi-netwerk zit en dat je batterij ruim voldoende is opgeladen of aan de oplader hangt. Zie je de update nog niet verschijnen? Het kan helpen om je iPhone of iPad uit en weer aan te zetten!


kooptip