Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Niemand gaat zien dat je een iPhone 16 hebt (en dit is waarom)

Auteur: Ward Edema
2 reacties

Als je in september een gloednieuwe iPhone 16 in huis haalt, gaat bijna niemand qua design zien dat je een nieuw toestel hebt. Dit is waarom.

Lees verder na de advertentie

iPhone 16 design

Nieuw jaar, nieuwe iPhone. In september brengt Apple de iPhone 16 uit, en wederom in vier varianten: de iPhone 16, iPhone 16 Plus, iPhone 16 Pro en iPhone 16 Pro Max. Maar hoewel we vorig jaar nog een flinke verandering zagen qua design, met titanium randen, afgeronde schermranden en mat glas, kun je je verwachtingen voor dit jaar alvast wat naar beneden bijschroeven.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Volgens Apple-analist Ming-Chi Kuo is de enige echte designwijziging dit jaar namelijk de schermgrootte van de iPhone. De iPhone 16 Pro krijgt een 6,3-inch scherm, en de Pro Max een 6,9-inch scherm – dat is iets groter dan de 6,1- en 6,7-inch schermen van de afgelopen jaren. Voor de rest blijft het design gelijk: dezelfde rondingen, hetzelfde materiaal, en nagenoeg hetzelfde camera-eiland. Oftewel: de iPhone 16 wordt moeilijk te onderscheiden van zijn voorganger.

kooptip

De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!
De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Toch veel nieuws

Dat het design niet verandert, zegt niet veel over de rest van de iPhone. Naar verwachting brengt Apple’s nieuwste toestel behoorlijk wat vernieuwingen, met name op het vlak van software. De nieuwe A18-chip zou helemaal toegespitst zijn op AI, en iOS 18 maakt hier uitgebreid gebruik van. Ook zou de microfoon verbeterd worden voor veel soepelere communicatie met Siri.

iPhone 16 Pro renders

Daarnaast gaan er geruchten rond over een nieuwe Capture-knop voor fotografie, een verbeterde hoofdcamera, en de mogelijkheid om ruimtelijke video te schieten op alle modellen. Ook komt de actieknop naar alle modellen, en wordt hij deze keer drukgevoelig.

iPhone 16 release

De iPhone 16 wordt in september 2024 onthuld, en komt in dezelfde maand uit. Wil je alles lezen over het nieuwe toestel? Werp een blik op ons iPhone 16-dossier!