Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iPhone 16 krijgt speciale cameraknop: dit kun je ermee

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
iPhone 16 design

Dat de iPhone 16 waarschijnlijk een nieuwe opnameknop krijgt, dat wisten we al. Nu is er dankzij nieuwe informatie meer bekend over wat je precies met de cameraknop van de iPhone 16 kan.

Lees verder na de advertentie

Cameraknop iPhone 16

In december kwam het nieuws naar buiten dat de iPhone 16 een ‘nieuwe speciale knop voor het maken van video’ krijgt, aldus de doorgaans zeer goed ingelichte Mark Gurman van Bloomberg. Die knop bevindt zich rechtsonder van de iPhone 16, ruim onder de vergrendelknop.

Nu werpt The Information in een rapport meer licht op de opnameknop van de iPhone 16. Volgens het rapport is de knop drukgevoelig en kan hij reageren op veeggebaren. Zo zou je kunnen ‘in- en uitzoomen door er van links naar rechts op te vegen.’

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de iPhone 16? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

kooptip

De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!
De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

In tegenstelling tot Gurman meldt The Information dat de knop mechanisch is, dus hij zal daadwerkelijk bewegen wanneer hij wordt ingedrukt. Dit is vergelijkbaar met de andere knoppen die de iPhone heeft, zoals de volumeknoppen.

Drukgevoelig

De cameraknop van de iPhone 16 zou ook drukgevoelig zijn. Dit maakt verschillende acties mogelijk. Zo kun je het onderwerp scherpstellen door licht op de knop te drukken en schakel je over naar de Video-modus met een krachtigere druk.

Zoals gezegd is Apple van plan om de knop onderaan de rechterkant van de iPhone te plaatsen. Dit is de ideale plek voor een cameraknop wanneer de iPhone in een horizontale oriëntatie wordt vastgehouden. Alle vier iPhone 16-modellen worden naar verluidt uitgerust worden met de knop. Het ontwerp van de iPhone 16 is echter nog niet in beton gegoten, dus het staat nog niet vast dat de knop er inderdaad komt.