Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iPhone 16 krijgt nieuw design (dat ons wel héél bekend voorkomt)

Auteur: Ward Edema
3 reacties
iPhone Universele oplader

De iPhone 16 krijgt een nieuw design, maar het ontwerp komt ons erg bekend voor – en wel van een toestel van jaren geleden. Zo ziet het eruit.

Lees verder na de advertentie

iPhone 16 design gerucht

De iPhone 16 komt over een kleine 9 maanden uit, en dat betekent dat de geruchtenmolen weer op gang begint te komen. Zo weten we al dat de iPhone 16 een betere chip krijgt die nieuwe AI-functies mogelijk maakt, dat het scherm op de Pro-modellen iets groter wordt, en dat de iPhone 16 Pro de 5x-zoomlens krijgt die nu alleen nog op het grotere Pro Max-model zit.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Nu komen er voor het eerst geruchten naar buiten over het design van de aankomende iPhone. De iPhone 16 (Plus) zou namelijk een nieuw camera-eiland krijgen, dat speciaal is ontworpen om zogenaamde Ruimtelijke video’s mogelijk te maken.

kooptip

De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!
De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

iPhone 16 camera design

Ruimtelijk filmen, een functie die al op de iPhone 15 Pro (Max) zit, maakt het mogelijk om in 3D te filmen. Deze filmpjes kun je vervolgens met diepte terugkijken op de Apple Vision Pro, en in de toekomst ook op de ‘normale’ Apple Vision.

Omdat voor Ruimtelijke video de hoofdcamera en de ultragroothoekcamera van de iPhone naast elkaar moeten staan – en dus niet scheef zoals nu het geval is – moet het camera-eiland bij de iPhone 16 (Plus) op de schop. Het resultaat? Een camera die wel érg veel lijkt op die van de iPhone 11 uit 2019 – zie de render van MacRumors hieronder.

iPhone 16 design gerucht

Nóg ouder design

Er is zelfs een kans dat Apple niet voor het iPhone 11-design gaat, maar voor het camera-ontwerp van de iPhone X en XS. Dit is een pilvormig cameragat, waarin beide lenzen verwerkt zitten. Dit zou dan gecombineerd worden met het vierkante camera-eiland dat we al jaren gewend zijn. Hoe dat eruitziet, zie je hieronder.

iPhone 16 ontwerp

Hoe dan ook krijgt de iPhone 16 (Plus) dus een nieuwe oude look. Waarschijnlijk is de camera op de iPhone 16 Pro (Max) qua ontwerp nog gelijk aan zijn voorganger. Wil je meer lezen over de iPhone 16? Bekijk dan ons iPhone 16-dossier!