Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

‘Opvallend: dit leent de iPhone 16 van de iPhone 12’

Auteur: Laura Grootaarts
1 reacties
iPhone mini stopt


Lees verder na de advertentie

De iPhone 15 is nog niet eens aangekondigd, maar de geruchtenmolen over de iPhone 16 draait al op volle toeren. Het nieuwste gerucht? De iPhone 16 heeft straks een duidelijke overeenkomst met de iPhone 12 – en dat heeft alles te maken met de camera.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

iPhone 16 camera verticaal opgesteld

De iPhone 13 (mini) en de iPhone 14 (Plus) – de basismodellen iPhones van de afgelopen jaren – hebben een diagonale camera-opstelling. Maar volgens @URedditor, een anonieme lekker op Twitter, gaat dat bij de iPhone 16 veranderen: dan is er een verticale camera-opstelling waarbij de twee lenzen onder elkaar zitten. Overigens is dit niets nieuws: tot en met de iPhone 12 werd de twee lenzen ook verticaal opgesteld.

Volgens @URedditor is dit een manier van Apple om de iPhone 16 visueel te onderscheiden van zijn voorgangers. Je ziet dan meteen dat je het nieuwste model in handen hebt. Maar … er zal vast iets meer aan de hand zijn, denken wij. Bij de iPhone 13 werd juist gekozen voor een diagonale opstelling om zo meer ruimte te creëren voor de geavanceerde lenzen, zeker niet alleen omdat het er mooi of nieuw uitziet. Mogelijk heeft Apple een manier gevonden om alle camera-elementen netjes te verwerken in deze verticale opstelling.


kooptip


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

kooptip

De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil
De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Meer iPhone 16 geruchten

Hoewel de iPhone 16 pas in september 2024 verwacht wordt, zijn er al meer geruchten over naar buiten gekomen. Zo bleek eerder deze week uit CAD-tekeningen dat de iPhone 16 en 16 Pro de grootste iPhone óóit wordt, met een schermdiagonaal van – schrik niet – respectievelijk 6,7 en 6,9 inch. En mogelijk zijn we straks bij dit model ook echt van de notch af.

Hoe groot de kans is dat de anonieme twitteraar gelijk heeft over de iPhone 16-camera? Nou: eerder wist hij voortijdig enkele opvallende details te benoemen over Apple’s App Clips. Momenteel verspreidt hij ook geruchten over de iPhone 15 – zo heeft hij de vermeende eerste iPhone 15 foto op Twitter geplaatst. Als de iPhone 15 gelanceerd is, weten we dus nog meer over de betrouwbaarheid van deze Apple-leaker.

Bron: via MacRumors